
Σε νέα του δήλωση, ο πρόεδρος της Αργεντινής Χαβιέρ Μιλέι χαρακτήρισε «παράνομη κατοχή» την παρουσία του Ηνωμένου Βασιλείου στις Μαλβίνες Νήσους (Falkland Islands) και τις γύρω περιοχές. «Οι Μαλβίνες Νήσοι, η Νότια Γεωργία, τα Νησιά Νότια Σάντουιτς και οι γύρω θαλάσσιες περιοχές έχουν τεθεί υπό παράνομη κατοχή από το Ηνωμένο Βασίλειο από το 1833», τόνισε ο Μιλέι, υιοθετώντας πλήρως την επίσημη θέση της Αργεντινής για το ζήτημα της κυριαρχίας.
🚨 WATCH: Argentina’s President, Javier Milei, says the Falkland Islands are “illegally occupied” by the United Kingdom 🇬🇧 🇦🇷
“The Malvinas Islands, South Georgia, South Sandwich Islands, and surrounding maritime areas have been illegally occupied by the United Kingdom since… pic.twitter.com/3Fe5PA7bj0
— WAR (@warsurv) April 26, 2026
Η δήλωση έρχεται σε μία περίοδο που η διαμάχη για τα νησιά λόγω του πολέμου του 1982 παραμένει ανοιχτή εδώ και σχεδόν δύο αιώνες, με το Λονδίνο να θεωρεί τα νησιά βρετανικό έδαφος και την Μπούενος Άιρες να τα διεκδικεί ως αναπόσπαστο κομμάτι της εθνικής της επικράτειας.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.