Η διαφορά ισχύος, σε όλα τα επίπεδα, Ελλάδας και Τουρκίας πλησιάζει σε κρίσιμο σημείο....

Χεζμπολάχ: «Δεν υπήρξε καμία άμεση επαφή με τον Ν.Τραμπ»

Η οργάνωση δεν διατηρεί επίσημους διαύλους επικοινωνίας με τις ΗΠΑ

Χεζμπολάχ: «Δεν υπήρξε καμία άμεση επαφή με τον Ν.Τραμπ»

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Κατηγορηματικά διέψευσε η Χεζμπολάχ τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, περί απευθείας επαφών μεταξύ των δύο πλευρών.

Σε δήλωσή του στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της οργάνωσης, Μαχμούντ Κομάτι ανέφερε πως «δεν έχει υπάρξει καμία άμεση επαφή μεταξύ του προέδρου Τραμπ και αξιωματούχων της Χεζμπολάχ».

Η οργάνωση δεν διατηρεί επίσημους διαύλους επικοινωνίας με τις ΗΠΑ, οι οποίες την έχουν χαρακτηρίσει τρομοκρατική οργάνωση και έχουν επιβάλει κυρώσεις εναντίον της.

Ο Ν.Τραμπ είχε δηλώσει στις 3 Ιουνίου ότι η Ουάσιγκτον είχε συνομιλήσει για πρώτη φορά με τη Χεζμπολάχ, ενώ δύο ημέρες νωρίτερα είχε υποστηρίξει πως εκπρόσωποι της ηγεσίας της οργάνωσης είχαν δεσμευθεί να σταματήσουν τις επιθέσεις κατά του Ισραήλ.

Σύμφωνα με τον Κομάτι, ο Αμερικανός πρόεδρος ενδέχεται να αναφερόταν στις επαφές που διατηρεί ο σύμβουλος του προέδρου του λιβανικού κοινοβουλίου Nabih Berri με την αμερικανική διπλωματική αποστολή, μεταφέροντας μηνύματα μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών.

Την ίδια ημέρα, ο Αμερικανός πρεσβευτής στον Λίβανο, Michel Issa, συναντήθηκε με τον Μπέρι, επικεφαλής του κινήματος Amal Movement και στενό σύμμαχο της Χεζμπολάχ, το οποίο συχνά λειτουργεί ως δίαυλος επικοινωνίας με αμερικανικούς αξιωματούχους.

Ο αξιωματούχος της Χεζμπολάχ επέκρινε παράλληλα την αμερικανική στάση, υποστηρίζοντας ότι τέτοιου είδους δηλώσεις ενδέχεται να υπονομεύσουν τον ρόλο της λιβανικής κυβέρνησης στις διπλωματικές διεργασίες.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός του Λιβάνου επανέλαβε ότι μόνο το λιβανικό κράτος έχει την αρμοδιότητα να εκπροσωπεί τη χώρα σε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση.

Η ένταση στην περιοχή παραμένει υψηλή, με τις συγκρούσεις μεταξύ Ισραήλ, Χεζμπολάχ και Iράν να τροφοδοτούν έναν ευρύτερο κύκλο βίας στη Μέση Ανατολή, εντείνοντας τις ανησυχίες για περαιτέρω κλιμάκωση.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.