ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Χούθι: Ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στο ισραηλινό πλοίο MSC Sky στην Αραβική Θάλασσα

«Tο πλήγμα ήταν ακριβείας και άμεσο»

Χούθι: Ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στο ισραηλινό πλοίο MSC Sky στην Αραβική Θάλασσα

Ο εκπρόσωπος των Χούθι, ο Γιαχία Σαρέα ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα (4/3), ότι οι αντάρτες που στηρίζονται από το Ιράν ευθύνονται για την επίθεση στο ισραηλινό πλοίο MSC Sky στην Αραβική Θάλασσα.

«Οι ναυτικές δυνάμεις των Υεμενιτικών Ενόπλων Δυνάμεων εξαπέλυσαν μια στοχευμένη επιχείρηση εναντίον του ισραηλινού πλοίου MSC Sky στην Αραβική Θάλασσα με έναν αριθμό κατάλληλων πυραύλων πλεύσης και το πλήγμα ήταν ακριβείας και άμεσο», είπε ο Σαρέα.

Νωρίτερα, η βρετανική εταιρεία ναυτασφαλειών Ambrey και η Υπηρεσία Επιχειρήσεων Θαλασσίου Εμπορίου (UKMTO) του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφεραν ότι ξέσπασε πυρκαγιά σε ένα πλοίο, το οποίο δεν κατονόμασαν, που χτυπήθηκε ενώ έπλεε στα ανοιχτά του Άντεν.

Μια πρώτη έκρηξη σημειώθηκε σε απόσταση από το πλοίο ενώ από τη δεύτερη προκλήθηκαν ζημιές και εκδηλώθηκε πυρκαγιά, την οποία αντιμετωπίζει το πλήρωμα, σύμφωνα με τις δύο βρετανικές υπηρεσίες. Δεν αναφέρθηκαν θύματα.

«Οι Δυνάμεις του Συνασπισμού που δρουν στην περιοχή ερευνούν» το θέμα, πρόσθεσε η UKMTO.

Σύμφωνα με την Ambrey, το πλοίο που χτυπήθηκε έφερε σημαία Λιβερίας και ανήκει σε μια ισραηλινή εταιρεία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.