ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Διφορούμενος ο ρόλος της Τουρκίας – Παραχωρεί στην Ουκρανία δωρεάν οπλισμένα drones Bayraktar

«Η Baykar δεν θα δεχθεί χρήματα και θα στείλει 3 UAVs δωρεάν στο ουκρανικό πολεμικό μέτωπο»

Διφορούμενος ο ρόλος της Τουρκίας – Παραχωρεί στην Ουκρανία δωρεάν οπλισμένα drones Bayraktar

Διφορούμενος φαίνεται πως είναι ο ρόλος της Τουρκίας σχετικά με τη ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία.

Παρά το γεγονός ότι η Άγκυρα έχει αναπτύξει στενές επαφές με το Κρεμλίνο, χωρίς να υιοθετεί τα μέτρα της Δύσης σε βάρος του καθεστώτος Πούτιν, η τουρκική εταιρεία οπλικών συστημάτων Baykar, που κατασκευάζει τα οπλισμένα drones Bayraktar ΤΒ2, ανακοίνωσε ότι θα παραχωρήσει δωρεάν στην Ουκρανία τρία από αυτά.

«Η Baykar δεν θα δεχθεί χρήματα και θα στείλει 3 UAVs δωρεάν στο ουκρανικό πολεμικό μέτωπο. Ζητάμε αντ’ αυτού τα λεφτά που συγκεντρώθηκαν να δοθούν στον αγωνιζόμενο λαό της Ουκρανίας. Συγκινηθήκαμε από τη δύναμη και την αποφασιστικότητά τους ενώπιον φαινομενικά ανυπέρβλητων προκλήσεων» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Η τουρκική εταιρεία κατασκευής οπλισμένων drone είχε ανακοινώσει στις αρχές του μήνα ότι θα δωρίσει και στη Λιθουανία ένα από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η απόφαση ήρθε έπειτα από την κινητοποίηση Λιθουανών να συγκεντρώσουν χρήματα ώστε να αγοράσουν drone που θα το δώριζαν στην Ουκρανία στη μάχη της εναντίον της ρωσικής επέμβασης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.