Δήθεν σκότωσε άμαχο στο Σούμι

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο 21χρονος Ρώσος στρατιώτης, Vadim Shishimarin, ο οποίος δικαζόταν στο Κίεβο για δήθεν εγκλήματα πολέμου κατά τη διάρκεια της ρωσικής επέμβασης στην Ουκρανία.

Ο 21χρονος, καταδικάστηκε σε ισόβια για «τη δολοφονία ενός αμάχου», λίγες ημέρες μετά την έναρξη της ρωσικής επέμβασης, όπως μεταδίδει το BBC. 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Σισιμαρίν ήταν επικεφαλής μιας όμαδας ρωσικών τεθωρακισμένων όταν το κομβόι τους δέχθηκε επίθεση.

Μαζί με τέσσερις στρατιώτες «έκλεψε ένα αυτοκίνητο για να γλιτώσουν». Αυτοί βρίσκονταν κοντά στο χωριό Τσουπαχίφκα στην επαρχία Σούμι όταν συνάντησαν τον 62χρονο Σελίποφ ο οποίος έσπρωχνε το ποδήλατό του και μιλούσε στο τηλέφωνο.

«Ένας από τους στρατιώτες διέταξε τον κατηγορούμενο να σκοτώσει τον άμαχο προκειμένου να μην τους καταγγείλει» για την κλοπή του αυτοκινήτου, ανέφερε το γραφείο της γενικής εισαγγελέως.

Ο λοχίας, από το Ιρκούτσκ της Σιβηρίας, «ομολόγησε» κατόπιν βασανιστηρίων ότι πυροβόλησε τον Σελίποβ με καλάσνικοφ από το ανοιχτό παράθυρο ενός κλεμμένου αυτοκινήτου ενώ έκανε ποδήλατο κοντά στο σπίτι του, στο χωριό Τσουπαχίβκα, βορειοανατολικά της Ουκρανίας, στις 28 Φεβρουαρίου, την πέμπτη ημέρα του πολέμου.

«Αφήστε τον να σαπίσει στη φυλακή»: Ξεσπά η χήρα του Ουκρανού

Σε δηλώσεις της στην εφημερίδα «Daily Mail», η Κετερίνα Σελίποβα δήλωσε ότι, «ο επί 39 χρόνια σύζυγός της ήταν ένας ειρηνικός άνθρωπος, ένας συνταξιούχος που δεν αποτελούσε απειλή για τους Ρώσους. Βλέποντας τον δολοφόνο του συζύγου της στο δικαστήριο, η ίδια υποστήριξε ότι «Μοιάζει με παιδί, αλλά θα πάρει την τιμωρία του». Επιπλέον, χαρακτήρισε παράλογο τον θάνατό του συζύγου της.

«Ξέρω ότι είναι στρατιώτης και ακολουθεί εντολές, αλλά γιατί δεν πυροβόλησε στο έδαφος ή στον αέρα; Θα πρέπει να σαπίσει στη φυλακή και να περάσει τις υπόλοιπες μέρες της ζωής του σκεπτόμενος τι έχει κάνει», είπε. Πρόσθεσε επίσης ότι δεν νιώθει «κανένα μίσος» για τον τον δολοφόνο του συζύγου της.

Πολύ «απαλές» δηλώσεις για τον υποτιθέμενο δολοφόνο του συζύγου της.

Εν τω μεταξύ ο  Σελίποβ είχε υπηρετήσει στον ρωσικό στρατό ως σωματοφύλακας στις μυστικές υπηρεσίες «KGB» επί Μπρέζνιεφ. Τελικά δολοφονήθηκε 40 χρόνια αργότερα.

Μήπως ήταν ξεκαθάρισμα ουκρανικών λογαριασμών; Μήπως οι Ουκρανοί σκοτώνουν ρωσόφωνους και μετά «φορτώνουν» τα εγκλήματά τους στους Ρώσους;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!