Δολοφονία 75χρονης – Ρόδος: Ολόκληρη η απολογία της 45χρονης οικιακής βοηθού – «Τη σκότωσα γιατί έκοψα τα φάρμακα»

Το 2002 είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική στη Λέρο, καθώς είχε αποπειραθεί να πνίξει το γιο της

Δολοφονία 75χρονης – Ρόδος: Ολόκληρη η απολογία της 45χρονης οικιακής βοηθού – «Τη σκότωσα γιατί έκοψα τα φάρμακα»

Στο «φως» της δημοσιότητας, ήρθε η κατάθεση που έδωσε στην Ελληνική Αστυνομία η 45χρονη οικιακή βοηθός, η οποία ομολόγησε τη δολοφονία τεσσάρων ηλικιωμένων.

Ειδικότερα, περιγράφει τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε στα χέρια της το τελευταίο θύμα, μία 75χρονη γυναίκα την οποία φρόντιζε.

Όπως ανέφερε η οικιακή βοηθός, δεν έκανε τη δολοφονία από κακία απέναντι στο θύμα αλλά γιατί είχε σταματήσει να παίρνει τα φάρμακά της.

Αναλυτικά η κατάθεσή της:

«Πριν περίπου ένα χρόνο πρόσεχα την (σ.σ. αναφέρει όνομα ηλικιωμένης). Όταν πέθανε, με πήρε τηλέφωνο ο ανιψιός της 75χρονης και μου είπε να προσέχω τη θεία του. Πριν περίπου 10 μέρες μίλησα πάλι με τον ανιψιό και είπαμε να προσέχω τη θεία του.

Συμφωνήσαμε να μου δίνει 500 ευρώ το μήνα, θα έμενα μέσα στο σπίτι μαζί της, αυτός θα έφερνε τα τρόφιμα και ό,τι άλλο χρειαζόμουν και ξεκίνησα να μένω εκεί μαζί της. Η κυρία Φ… ήταν παράξενη είχε ιδιοτροπίες, την πρόσεχα πολύ καλά και πίναμε καφέ μαζί και τα βρίσκαμε.

Όταν ήμουν στη Λέρο, όπως προανέφερα, ο γιατρός είχε γράψει στο βιβλιάριο ότι έχω σχιζοφρένια και ότι θα πρέπει να παίρνω φάρμακα.

Εγώ επειδή όταν πίνω τα χάπια δεν μπορώ να κάνω δουλειές και αισθάνομαι εξάντληση δεν τα έπινα, τα παρατούσα και πού και πού έπινα από κανένα. Αυτή την περίοδο δεν έπινα τα φάρμακα.

Και η αδερφή μου όταν με ρωτούσε αν πίνω τα φάρμακά μου της απαντούσα ότι τα πίνω. Χθες το βράδυ δεν ήμουν καλά, ήπια ένα φάρμακο και ξάπλωσα να κοιμηθώ μαζί με την 75χρονη, καθώς κοιμόμαστε μαζί στο ίδιο κρεβάτι.

Όλο το βράδυ η Φ. μουρμούριζε και με έλεγε Κατερίνα. Εγώ της έλεγα ότι δεν είμαι η Κατερίνα και είμαι η …. Μετά συνέχισε και της είπα “μου” και μου έλεγε “μούξινος” και όλο το βράδυ δεν με άφησε να κοιμηθώ καθόλου.

Το πρωί επειδή δεν άντεχα το μουρμουρητό και επειδή είχα κόψει τα φάρμακα έβαλα το ένα χέρι μου στη μύτη της και το άλλο στο στόμα της και προσπάθησα να την πνίξω.

Αυτή μούγκριζε και μετά πήρα το μαξιλάρι και το έβαλα στο κεφάλι της μέχρι που πέθανε. Αμέσως πήρα το 100 τηλέφωνο, είπα τα στοιχεία μου και είπα ότι σκότωσα τη Φ. και να έρθουν από εκεί.

Μετά με πήρε ο ανιψιός τηλέφωνο, όπως έπαιρνε καθημερινά τηλέφωνο, για να ρωτήσει πως πάει με την Φ. και εγώ του εξήγησα τι έγινε και αυτός έκλαιγε στο τηλέφωνο.

Όταν έκανα όλα αυτά στην ηλικιωμένη βρισκόταν ανάσκελα στο κρεβάτι αλλά ήταν ξύπνια, δεν κοιμόταν. Κουνούσε τα χέρια της αλλά δεν μπορούσε. Εγώ λυπάμαι για όλα αυτά που έκανα, δεν ήθελα να κάνω κακό στη γυναίκα. Όλα έγιναν γιατί έκοψα τα φάρμακα και πρέπει να τιμωρηθώ.

Αυτό δεν το έκανα γιατί είχα κακία απέναντί της, το έκανα γιατί έκοψα τα φάρμακα. Ζητώ συγγνώμη. Πάνω στα νεύρα μου όπως βάσταγα το μαξιλάρι δεν θυμάμαι πόση ώρα πήρε όλο αυτό».

Στην ερώτηση των αστυνομικών εάν έχει κατηγορηθεί ξανά στο παρελθόν για κάτι, απάντησε: «Όταν ήταν ο γιος μου ενός έτους περίπου είχα κόψει τα φάρμακά που έπαιρνα και προσπάθησα να τον πνίξω. Τότε με έκλεισαν στο ψυχιατρείο».

Υπενθυμίζεται ότι στη συνέχεια η 45χρονη ομολόγησε τη δολοφονία ακόμα τριών ηλικιωμένων.

Το χρονικό των δολοφονιών που έκανε η οικιακή βοηθός

Όσον αφορά στο χρονικό της υπόθεσης, η οικιακή βοηθός φέρεται να ομολόγησε ότι το 2011 δολοφόνησε 74χρονη γυναίκα, την οποία φρόντιζε στο σπίτι της στη Λέρο. Όπως είπε, θεωρεί ότι ο θάνατός της οφείλεται στην ενισχυμένη δόση φαρμάκων που της χορήγησε.

Φέρεται να κατέθεσε ότι ανέμιξε μεγάλη ποσότητα διαφόρων φαρμάκων σε νερό και αφού τα τοποθέτησε εντός σύριγγας, στη συνέχεια τα χορήγησε στην ηλικιωμένη μέσω του στόματος, με αποτέλεσμα το θάνατό της.

Οι άλλες δύο δολοφονίες, όπως είπε, έγιναν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022 στη Ρόδο. Η πρώτη έγινε τον Ιανουάριο ή Φεβρουάριο του 2022 στη Ρόδο και ενώ φρόντιζε 86χρονη που έπασχε από διαβήτη.

Πιο συγκεκριμένα, φέρεται να ανέμιξε μεγάλες ποσότητες ζάχαρης μέσα σε γιαούρτι και αφού το τοποθέτησε σε σύριγγα το χορήγησε στην ηλικιωμένη από το στόμα, με αποτέλεσμα το θάνατό της.

Τον Μάιο του 2022 και ενώ φρόντιζε 70χρονη στη Ρόδο χτύπησε την άτυχη γυναίκα, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή πέντε ημέρες αργότερα.

Το 2002 η 45χρονη είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική στη Λέρο, καθώς είχε αποπειραθεί να πνίξει το γιο της που ήταν μωρό (ενός έτους).

Όταν ολοκληρώθηκε η νοσηλεία της, ξεκίνησε να εργάζεται ως οικιακή βοηθός, προχωρώντας –σύμφωνα τουλάχιστον με την ομολογία της- στην πρώτη δολοφονία που προαναφέρθηκε στο νησί της Λέρου. Τα χρόνια που ακολούθησαν μετακόμισε στη Ρόδο συνεχίζοντας να εργάζεται ως οικιακή βοηθός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το γεγονός ότι οι άνθρωποι που φρόντιζε ήταν ηλικιωμένοι με προβλήματα υγείας είχε ως αποτέλεσμα οι θάνατοί τους να αποδίδονται σε άλλα αίτια, αν και σε μία περίπτωση οι συγγενείς είχαν υποπτευθεί ότι κάτι δεν πάει καλά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.