ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Δολοφονία Μ.Κατσουρή: Για 13 λεπτά αιμορραγούσε και οι Κροάτες νεοναζί δημιουργούσαν ανενόχλητοι χάος

Άργησε να έρθει βοήθεια

Δολοφονία Μ.Κατσουρή: Για 13 λεπτά αιμορραγούσε και οι Κροάτες νεοναζί δημιουργούσαν ανενόχλητοι χάος

Οι φονικές επιθέσεις των Κροατών νεοναζί χούλιγκανς που οδήγησαν στην δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή καταγράφονται στην έκθεση ανάλυσης βιντεοληπτικού υλικού, που περιέχεται στη δικογραφία που σχηματίστηκε από την ΕΛ.ΑΣ. για τη φονική επιδρομή στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Όπως αναφέρουν οι αστυνομικοί που συνέταξαν την έκθεση, ελήφθη υλικό από κάμερες του γηπέδου αλλά και από το περίπτερο, όπου κατέφυγε ο Μιχάλης για να βρει καταφύγιο και να ξεφύγει από τους χούλιγκαν.

Η έκθεση του βιντεοληπτικού υλικού αποσκοπεί στη συλλογή όσο το δυνατόν περισσότερων στοιχείων για τη φονική επιδρομή και για το λόγο αυτό έγινε συνδυαστική μελέτη από την οποία προκύπτουν σημαντικά στοιχεία για την υπόθεση.

Όπως προκύπτει από τα επίμαχα καρέ, ο Μιχάλης παρέμεινε στο περίπτερο, βαριά τραυματισμένος και έχοντας ακατάσχετη αιμορραγία, για συνολικά 24 λεπτά.

Μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο πολίτες έκαναν ότι μπορούσαν για να τον βοηθήσουν αλλά μάταια. Ο 29χρονος είχε καταφέρει να φτάσει μέχρι εκεί παρά το τραύμα από μαχαίρι και την αιμορραγία αλλά δεν στάθηκε δυνατό να κρατηθεί στη ζωή.

Από την ώρα που ο Μιχάλης φτάνει στο περίπτερο (23.08.07) για να προστατευτεί από τους χούλιγκαν και για 13 ολόκληρα λεπτά (δηλαδή μέχρι τις 23.21.09) συνεχίζονταν τα σφοδρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα μπορούσε να του παρασχεθεί βοήθεια.

Πιο αναλυτικά, ως προς τις τελευταίες στιγμές του Μιχάλη αναφέρεται ότι βάσει του υλικού από τις κάμερες του περιπτέρου προκύπτει ότι στις 23.08.07 φαίνεται ο 29χρονος να κινείται τραυματισμένος «έμπροσθεν του περιπτέρου, ο οποίος φορούσε μπλούζα σιέλ χρώματος με ξενόγλωσση επωνυμία στο ύψος του στήθους του, σκουρόχρωμη βερμούδα, κουκούλα, μαύρα αθλητικά παπούτσια, μαύρα γάντια και να κρατάει κράνος χρώματος μαύρου με ρίγες ανοιχτού πράσινου χρώματος».

Στη συνέχεια στις 23:08:08 φαίνεται ότι η βερμούδα έχει λευκή κάθετη ρίγα και το αθλητικό παπούτσι λευκές ρίγες στο πλάι.

Κατά την ώρα καταγραφής 23:08:14 βρίσκεται στην πόρτα του περιπτέρου σκυμμένος, όπου και παρέμεινε για αρκετό χρονικό διάστημα στην προσπάθειά του να κρυφτεί. Κατά την ώρα καταγραφής 23:10:47 και ενώ βρίσκεται ακόμη στην πόρτα του περιπτέρου σκυμμένος έχει αφαιρέσει την κουκούλα.

Επιπλέον στην ανάλυση του βίντεο από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς χώρους της Ασφάλειας Αττικής αναφέρεται ότι:

 Κατά την ώρα καταγραφής 23:15:29 «ευρισκόμενος πλέον ξαπλωμένος στην πόρτα του περιπτέρου με εμφανή ροή αίματος στα πόδια του, άγνωστο άτομο προσπαθεί να του παράσχει τις πρώτες βοήθειες, στο σημείο αυτό φαίνεται ότι και τα δύο αθλητικά παπούτσια φέρουν λευκές πλαϊνές ρίγες και λευκή ρίγα περιμετρική στο ύψος των σολών.

Στις 23:18:54 το άγνωστο άτομο προσπαθεί να τον συγκρατήσει όρθιο, καθώς εκείνος δεν μπορεί να ισορροπήσει, καθώς έχει ακατάσχετη αιμορραγία.

Στις 23:21:25 το θύμα είναι πλέον ξαπλωμένο επί του εδάφους μπροστά από το περίπτερο και άγνωστα άτομα προσπαθούν να τον βοηθήσουν.


Στο σημείο αυτό παρέμεινε έως και την ώρα καταγραφείς 23:32:54 οπότε και παρελήφθη από το ασθενοφόρο.

Πριν φτάσει στο περίπτερο ο Μιχάλης οι κάμερες είχαν καταγράψει τα παρακάτω:

Από κάμερα του γηπέδου της ΑΕΚ Αγία Σοφία και κατά την ώρα καταγραφής 23.04.05 φαίνεται το θύμα να βρίσκεται μπροστά από το γήπεδο επί του πεζοδρομίου όπου έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται οπαδοί της ΑΕΚ.

Στις 23.05.25 και αφού έχει συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός οπαδών της ΑΕΚ κατευθύνονται προς το αρχικό σημείο της συμπλοκής όπου βρίσκονταν οι αντίπαλοι οπαδοί.

Κατά την ώρα καταγραφής από 23.08.34 έως 23.21.09 πραγματοποιούνται επιθέσεις και ρίψεις αντικειμένων.

Στις 23.06.40 και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η αρχική συμπλοκή των αντίπαλων οπαδών εκδηλώνεται πυρκαγιά στο χώρο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στις 23.08.03 και ενώ διαρκεί η υπαναχώρηση των οπαδών της ΑΕΚ μεταξύ αυτών βρίσκεται και το θύμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.