ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Δολοφονία στο Κουκάκι: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 53χρονο – «Θόλωσα»

«Από το μαχαίρι πέθανε. Όχι από την κουρτίνα που της τύλιξα γύρω από το λαιμό»

Δολοφονία στο Κουκάκι: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 53χρονο – «Θόλωσα»

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση σε βάρος του 53χρονου Ζ.Π., που το βράδυ της Πέμπτης μαχαίρωσε και σκότωσε την 46χρονο σύζυγό του μέσα στο διαμέρισμά τους, στο Κουκάκι.

Ακόμη κατά του συζυγοκτόνου από την εισαγγελία ασκήθηκε δίωξη και για τα πλημμελήματα της οπλοχρησίας και της απειλής σε βάρος της συζύγου του.

Αυτό γιατί σύμφωνα με μαρτυρικές καταθέσεις που εμπεριέχονται στη δικογραφία, ο 53χρονος είχε απειλήσει τη γυναίκα και στο παρελθόν. Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον ανακριτή από τον οποίο αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία για να απολογηθεί.

Ο 53χρονος, πρώην αθλητής της πάλης, έφτασε σήμερα λίγο πριν τις 12:30 στα δικαστήρια, προκειμένου να απολογηθεί για το φρικιαστικό έγκλημα.

Δίχως ίχνος μεταμέλειας, περιέγραψε στους αστυνομικούς στο ανθρωποκτονιών πώς έφτασε στο σημείο να πάρει το μαχαίρι από την κουζίνα του σπιτιού και να δολοφονήσει με απανωτές μαχαιριές τη 46χρονη. Προσπάθησε να τους πείσει ότι η παθολογική ζήλια ήταν αυτή που του όπλισε το χέρι.

«Είσαι υποχρεωμένη, της είπα, να μου λες πού θα πας και τι θα κάνεις»

«Γύρισα στο σπίτι λίγο μετά τις 23:00 και την είδα να είναι έτοιμη να πάει διακοπές. Τι θα πει ότι ήμασταν σε διάσταση. Θόλωσα. Είσαι υποχρεωμένη, της είπα, να μου λες πού θα πας και τι θα κάνεις. Εκείνη άρχισε να μου λέει ότι είμαστε σε διάσταση και δεν είναι υποχρεωμένη να μου λέει τίποτα και εγώ τότε τη χτύπησα. Με χτύπησε και αυτή. Πήρα το μαχαίρι και άρχισα να την χτυπάω στο λαιμό και στον θώρακα» ήταν τα λόγια του.

Οι αστυνομικοί τον ρώτησαν γιατί την τύλιξε με την κουρτίνα και εκείνος απάντησε: «Από το μαχαίρι πέθανε. Όχι από την κουρτίνα που της τύλιξα γύρω από το λαιμό».

Την ίδια ώρα, ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό της άτυχης γυναίκας, βρήκε δύο καίρια χτυπήματα με μαχαίρι στον θώρακα. Το ένα έκοψε αρτηρίες προκαλώντας ακατάσχετη αιμορραγία, και το άλλο τρύπησε τον πνεύμονα.

Η γυναίκα επίσης είχε χτυπήματα και στο πρόσωπο, που σημαίνει πως πριν τη σκοτώσει την είχε χτυπήσει επανειλημμένα.

Αρκετός κόσμος περνά και αφήνει λίγα λουλούδια στην είσοδο της πολυκατοικίας στην οδό Ματρόζου στο Κουκάκι, όπου τα ξημερώματα της Παρασκευής ο 53χρονος Ζ.Π. (πρώην αθλητής πάλης που εργάζεται ως μάγειρας σε γνωστό εστιατόριο) δολοφόνησε την 46χρονη εν διαστάσει σύζυγό του Κατερίνα μέσα στο διαμέρισμά τους.

Οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως για την υπόθεση είναι σοκαριστικές. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, τα τελευταία λεπτά της ζωής της άτυχης γυναίκας, ήταν βασανιστικά.

Ο 53χρονος την ξυλοκόπησε άγρια και μετά άρπαξε ένα μαχαίρι από την κουζίνα και την κυνηγούσε μέσα στο σπίτι.

Αρχικά την τραυμάτισε στην πλάτη και όταν η 46χρονη έπεσε κάτω της έμπηξε δύο μαχαιριές, στο στήθος μία και άλλη μία στην ωμοπλάτη, ενώ στη συνέχεια και αφού ήταν πια νεκρή, την τύλιξε με την κουρτίνα…

Αφού πέταξε το μαχαίρι δίπλα στη αιμόφυρτη γυναίκα, κάλεσε τον 24χρονο γιο τους και του είπε:

«Τσακώθηκα με τη μητέρα σου. Πήγαινε σπίτι να δεις…». Αμέσως ο 24χρονος κάλεσε τη μητέρα του ωστόσο εκείνη δεν απαντούσε. Έντρομος επέστρεψε στο σπίτι και βρήκε τη μητέρα του μέσα σε μια λίμνη αίματος…

Την είχε ξαναπειλήσει με μαχαίρι

Το γυαλί στον γάμο της 46χρονης με τον 53χρονο είχε «ραγίσει» και ενώ ο Ζ. εξακολουθούσε να έχει προβληματική συμπεριφορά, το ζευγάρι οδηγήθηκε σε διάσταση και εκείνος έφυγε από το σπίτι τους.

Ωστόσο το τελευταίο διάστημα, ο 53χρονος με εμμονικό τρόπο προσπαθούσε να επιστρέψει στη ζωή της και στο διαμέρισμα. Η ίδια όμως δεν άντεχε να ζει πλέον κάτω από την ίδια στέγη με τον 53χρονο, ο οποίος προκαλούσε διαρκώς καβγάδες και προβλήματα.

Η 46χρονη αισθανόταν ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο, καθώς τελευταία ο εν διαστάσει σύζυγός της, κάθε φορά που του έλεγε ότι θέλει διαζύγιο, αντιδρούσε έντονα.

Η ίδια μάλιστα είχε εκμυστηρευτεί σε στενό της πρόσωπο, το οποίο έχει ήδη καταθέσει στις αρχές, ότι πρόσφατα ο Ζ.Π. την είχε απειλήσει με μαχαίρι.

Δεν πέρασαν λίγες μέρες και έκανε πράξη τις απειλές του…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.