ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Δολοφονία ζευγαριού στο Σφηνάρι Κρήτης: Δις ισόβια στον 57χρονο δράστη

Το άγριο περιστατικό έγινε τον Φεβρουάριο του 2015

Δολοφονία ζευγαριού στο Σφηνάρι Κρήτης: Δις ισόβια στον 57χρονο δράστη

Το Εφετείο Δυτικής Κρήτης, καταδίκασε σήμερα το απόγευμα, σε δις ισόβια έναν 57χρονο ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία ενός ηλικιωμένου ζεύγους στο Σφηνάρι. Παράλληλα, του επιβλήθηκε και ποινή φυλάκισης 6 ετών για απόπειρα ληστείας και 1 έτους για οπλοχρησία.

Ειδικότερα, την περασμένη Παρασκευή, η Εισαγγελέας του Εφετείου στην Κρήτη ζήτησε την ενοχή του 57χρονου για τις δύο δολοφονίες, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και τέλεση ληστείας, ενώ για τον 40χρονο την ενοχή του για συνέργεια στην τέλεση της ανθρωποκτονίας και της ληστείας.

Όσον αφορά τον 40χρονο, η απόφαση ήταν κάθειρξη 12 ετών για την άμεση συνέργεια στη δολοφονία της ηλικιωμένης, 8 ετών για την απλή συνέργεια στη δολοφονία του ηλικιωμένου αλλά και φυλάκιση 4 ετών για απόπειρα ληστείας.

Οι ποινές συγχωνεύτηκαν, με τον πρώτο κατηγορούμενο να δέχεται συνολικά δις ισόβια και 6 μήνες και ο δεύτερος 18 χρόνια. Από την συνολική ποινή θα αφαιρεθεί ο χρόνος, που έχουν ήδη εκτίσει, δηλαδή περίπου 4 χρόνια.

Νωρίτερα, οι δύο κατηγορούμενοι, ο 57χρονος γιος του 78χρονου θύματος και ο 40χρονος φίλος και συνεργός του, είχαν κριθεί ομόφωνα ένοχοι, ως οι δράστες του φρικτού βασανισμού και της δολοφονίας ζεύγους ηλικιωμένων στο Σφηνάρι Κισσάμου τον Φεβρουάριο του 2015.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο 57χρονος κατηγορούμενος συνέχισε -όπως και τις προηγούμενες ημέρες- να διακόπτει τη διαδικασία, με αποτέλεσμα να διακοπεί η δίκη για αρκετή ώρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στους δράστες είχε επιβληθεί η ποινή της ισόβιας κάθειρξης σε πρώτο βαθμό, όμως όταν η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο Χανίων, αθωώθηκαν με ψήφους 6-1. Ακολούθησε η αναίρεση της απόφασης από τον Άρειο Πάγο, η σύλληψη των κατηγορουμένων και η εκδίκαση της υπόθεσης από μηδενική βάση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.