ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Δουβλίνο: Στους δρόμους εξαγριωμένοι Ιρλανδοί μετά την επίθεση Αλγερινού με μαχαίρι – Τραυματίστηκαν παιδιά σε σχολείο (βίντεο)

Τρία παιδιά 5 με 7 ετών και μία γυναίκα τραυματίστηκαν κατά την επίθεση

Δουβλίνο: Στους δρόμους εξαγριωμένοι Ιρλανδοί μετά την επίθεση Αλγερινού με μαχαίρι – Τραυματίστηκαν παιδιά σε σχολείο (βίντεο)

Εκτεταμένα επεισόδια έγιναν το βράδυ της Πέμπτης στο κέντρο του Δουβλίνου μετά την επίθεση σε μαχαίρι κατά παιδιών σε σχολείο στο βόρειο τμήμα της πόλης.

Εκατοντάδες άτομα έκλεισαν κεντρικό δρόμο κοντά στο σημείο της επίθεσης, όπου τραυματίστηκαν τρία παιδιά, μια γυναίκα και ο μοναδικός δράστης, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι Αλγερινός αλλά η αστυνομία είπε ότι δεν είναι τρομοκρατικό χτύπημα χωρίς όμως να συμπληρώσει κάτι περισσότερο.

Αργότερα ο αρχηγός της αστυνομίας είπε ότι δεν έχει αποκλείσει κανένα ενδεχόμενο, ούτε αυτό της τρομοκρατίας, όσον αφορά το κίνητρο της επίθεσης. «Ποτέ δεν απέκλεισα κανένα πιθανό κίνητρο για αυτήν την επίθεση. Όπως είπα εξαρχής, εξετάζονται όλες οι πιθανότητες», δήλωσε ο Ντριου Χάρις.

Οι εξαγριωμένοι πολίτες πέρασαν τα οδοφράγματα των Αρχών και άρχισαν να φωνάζουν «διώξτε τους» ενώ ένας άλλος κλώτσησε και έσπασε τον καθρέφτη ενός περιπολικού της ιρλανδικής αστυνομίας.

Ένας άλλος κρατούσε την ιρλανδική σημαία και σύνθημα οι ζωές των Ιρλανδών μετρούν».

Τουλάχιστον ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στα επεισόδια ενώ πυρπολήθηκε ένα όχημα της αστυνομίας.

 

Επίσης, μια γυναίκα περίπου 30 ετών νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα, ενώ τα άλλα δύο παιδιά που τραυματίστηκαν, ένα 5χρονο αγόρι και ένα 6χρονο κορίτσι, υπέστησαν λιγότερο σοβαρά τραύματα. Μάλιστα, το αγόρι πήρε ήδη εξιτήριο από το νοσοκομείο.  

Αυτόπτης μάρτυρας μίλησε στο Reuters και περιέγραψε όσα έγιναν: «Είδα ένα παιδί στο έδαφος, ένα κοριτσάκι. Επικρατούσε πλήρες και απόλυτο πανδαιμόνιο, γυναίκες φώναζαν, άνδρες ούρλιαζαν και έκλαιγαν».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.