Η γαλλική υποστήριξη στην εμπόλεμη χώρα και το έκτος πακέτο κυρώσεων σε βάρο της Ρωσίας

Ο Oυκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι γνωστοποίησε σήμερα πως είχε μια «μακροσκελή και ουσιαστική» τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία και πραγματικά δεν ξέρεις ποιος λέει περισσότερα ψέματα: Ο γνωστός παπαρολόγος Βολόντιμιρ ή ο Μακρόν; 

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ζελένσκι μίλησε για την παράδοση των νεοναζί Αζοφιτών ως «επιχείρηση διάσωσης των στρατιωτικών από το Azovstal»!

Εννοεί προφανώς ότι διασώθηκαν από τον άμεσο θάνατο, γιατί παραδόθηκαν στους Ρώσους…

Για να μην αναφέρουμε το αντικείμενο της συνομιλίας που ήταν «η ένταξη στην ΕΕ». Ποιας χώρας ακριβώς, δεν διευκρίνησαν… Γιατί αυτή η Ουκρανία, δεν πρόκειται να ενταχθεί ποτέ στην ΕΕ.

Ίσως ένα μικρό κομμάτι της, κάποτε…

«Ενημέρωσα για την πορεία των εχθροπραξιών, την επιχείρηση διάσωσης των στρατιωτικών από το Azovstal και το όραμα για τις προοπτικές της ειρηνευτικής διαδικασίας. Έθεσα το ζήτημα της προμήθειας καυσίμων στην Ουκρανία», αναφέρει η ανάρτηση που έκανε ο Ζελένσκι στο Twitter.

«Συζητήσαμε επίσης για την αμυντική υποστήριξη από τη Γαλλία, την προετοιμασία του έκτου πακέτου κυρώσεων (της ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας) και πιθανούς τρόπους για τις εξαγωγές ουκρανικών αγροτικών προϊόντων. Είχαμε μια ουσιαστική συζήτηση σχετικά με την αίτηση μας να αποκτήσουμε καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην ΕΕ», σημειώνει ο ουκρανός πρόεδρος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!