Οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν διέψευσαν την Τρίτη, δημοσίευμα των New York Times όπου σύμφωνα με αυτό ο αμερικανικός Στρατός ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει επιδρομές στο Πακιστάν με ομάδες ειδικών αποστολών.

Στο ολιγόλογο ανακοινωθέν που εκδόθηκε αν και αναγνωρίζεται το ευαίσθητο του θέματος αναφορικά με τη δράση των Ταλίμπάν από το έδαφος του Πακιστάν,  εντούτοις η δράση αμερικανικών ομάδων ειδικών επιχειρήσεων δεν περιλαμβάνεται στα σχέδια του ΝΑΤΟ.

Ο αντιναύαρχος Gregory Smith δήλωσε σχετικά με το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίας  πως δεν υφίσταται τέτοιο θέμα, υπογραμμίζοντας πως οι δυνάμεις της ISAF έχουν αναπτύξει ένα κοινό περιβάλλον συνεργασίας με το Στρατό του Πακιστάν, έτσι ώστε να επιλύσουν το πρόβλημα των Ταλιμπάν που δρουν από το έδαφος του Πακιστάν.

«Ο συντονισμός αυτός των ενεργειών των δύο μερών γίνεται στο πλαίσιο της αναγνώρισης της κυριαρχίας του Αφγανιστάν και του Πακιστάν στον αγώνα για την καταδίωξη των ενόπλων που δρουν στην περιοχή των συνόρων των δύο αυτών χωρών» είπε ο αμερικανός αντιναύαρχος για να συμπληρώσει «Η θέση μας είναι απόλυτα ξεκάθαρη και η αμερικανική κυβέρνηση είναι ενήμερη για αυτό. Δεν υπάρχει ενδεχόμενο δυνάμεις του ΝΑΤΟ να πραγματοποιήσουν τέτοιου είδους επιχειρήσεις στο Πακιστάν».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr