ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Εντολή σε SEAL Team 6 και SAS για φυγάδευση του Β.Ζελένσκι! – Φοβούνται κατάρρευση του καθεστώτος του Κιέβου

Καθώς πλησιάζουν οι ρωσικές δυνάμεις ΗΠΑ και Βρετανία προετοιμάζουν επιχείρηση για την φυγάδευση του Ζελένσκι

Εντολή σε SEAL Team 6 και SAS  για φυγάδευση του Β.Ζελένσκι! – Φοβούνται κατάρρευση του καθεστώτος του Κιέβου

Σε μυστική τοποθεσία στην Λιθουανία 220 επίλεκτα  μέλη των αμερικανικών και των βρετανικών εδικών δυνάμεων ετοιμάζονται για το αδιανόητο.

Μια νυκτερινή επιχείρηση μέσα στην Ουκρανία για να φυγαδεύσουν από το Κίεβο που πολιορκείται από τις ρωσικές δυνάμεις τον Ουκρανό κωμικό και πρώην πρωταγωνιστή σε reality και μουσικά  show και νυν πρόεδρο της Ουκρανίας  Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Αυτό αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ τα οποία επισημαίνουν ότι η επιχείρηση  προετοιμάζεται εδώ και αρκετό καιρό, αλλά η ώρα φτάνει την πραγματοποίησή της καθώς οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν και ο χρόνος εξαντλείται.

Πρόκειται για 70 Βρετανούς κομάντος του 21ου ή 23ου SAS και για για 150  στελέχη της ομάδες SEAL Team 6 η οποία ειδικεύεται σε τέτοιες αποστολές ενώ ήταν η ομάδα που εκτέλεσε και τον αρχηγό της al-Qaeda Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Βέβαια στην προκειμένη περίπτωση προέχει η διάσωση του Ζελένσκι αλλά ουδείς γνωρίζει καθώς «ατυχήματα» συμβαίνουν. Και οι δύο αυτές ομάδες το τμήμα των SAS και της SEAL Team 6 εκπαιδεύονται σε συνεργασία με Ουκρανούς οι οποίοι γνωρίζουν την περιοχή της επιχείρησης και τις ιδιαιτέρες συνθήκες.

Όπως αναφέρουν τα δυτικά ΜΜΕ ο Ζελένσκι είχε απορρίψει και πρόσφατα την φυγάδευσή του από την Ουκρανία λέγοντας «χρειάζομαι πυρομαχικά και όχι βόλτα», αλλά τώρα η απόφασή, για το αν μείνει ή φύγει μπορεί να μην είναι καν δική του.

Αυτό γιατί, όπως πάλι αναφέρουν οι πηγές των ΜΜΕ  οι Ρώσοι Spetsnaz τον πλησιάζουν. Είναι εξαρετικά αμφίβολο εάν η Ρωσία θέλει την εξόντωση του Ζαλένσκι, δημιουργώντας έτσι ένα μάρτυρα ένα σύμβολο αντίστασης. Το αντίθετο. Άλλοι θέλουν να δημιουργήσουν μάρτυρες στο πρόσωπο του Ζαλένσκι.  Η Μόσχα απλά θέλει να τον προσάγει σε δίκη.

Όπως αναφέρει στην βρετανική εφημερίδα SUN πηγή της βρετανικής κυβέρνησης η αποστολή μάλλον θα συνίσταται στην απομάκρυνσή του Ζελένσκι από το Κίεβο και οι ειδικές δυνάμεις θα τον παραλάβουν για να τον μεταφέρουν κάπου αλλού εκτός Ουκρανίας.

«Έχουμε τα εναέρια μέσα, αλλά η απόσταση είναι κρίσιμος παράγοντας», είπε ακόμη.

https://twitter.com/MarkKL29/status/1500472401108344833

Το δημοσίευμα αυτό έρχεται μετά από σειρά άλλων δημοσιευμάτων τα οποία αναφέρουν ότι ΗΠΑ και ΕΕ αναζητούν τον διάδοχο του Βολοντιμίρ Ζελένσκι. Αυτό σε περίπτωση, όπως αναφέρεται, που οι «ρωσικές»(;) δυνάμεις σκοτώσουν ή αιχμαλωτίσουν τον Ζελένσκι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες όλες οι εναλλακτικές λύσεις με τα πρόσωπα που μπορεί να τον αντικαταστήσουν βρίσκονται στο Κίεβο.

Σε κάθε περίπτωση ΗΠΑ φοβούνται κατάρρευσή του καθεστώτος του Κιέβου και αναζητούν λύσεις για την διάσωσή του. Είτε με είτε χωρίς τον Ζελένσκι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.