ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μέλος της ομάδας SEAL που σκότωσε τον Μπιν Λάντεν: «Δεν αντιμετωπίζεις τον Πούτιν με κατευνασμό»

Γιατί επικρίνει την πολιτική του Λευκού Οίκου στην Ουκρανία

Μέλος  της ομάδας SEAL που σκότωσε τον Μπιν Λάντεν: «Δεν αντιμετωπίζεις τον Πούτιν με κατευνασμό»

Ένα από τα μέλη της ομάδας των SEAL του αμερικανικού Ναυτικού που σκότωσε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν άσκησε κριτική στο αμερικανικό Πεντάγωνο λέγοντας ότι αυτός δεν είναι ο τρόπος για να σταματήσει κάποιος τον «παράφρονα» Πούτιν, όπως χαρακτήρισε τον Ρώσο πρόεδρο.

Ο Rob O’Neill, από τη Μοντάνα, ήταν μέλος της Ομάδας SEAL Six που σκότωσε  τον ηγέτη των τρομοκρατών που οργάνωσε, σύμφωνα με το επίσημο αφήγημα, την 11η Σεπτεμβρίου.

Το πρώην στέλεχος του αμερικανικού Ναυτικού  το οποίο  ολοκλήρωσε 400 αποστολές μάχης  και 16 χρόνια υπηρεσίας, είπε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν «παραφρόνησε» εξαπολύοντας εισβολή στην Ουκρανία.

Επέκρινε επίσης και την απάντηση της χώρας του στην «εισβολή.»

Ο βετεράνος, ο οποίος έλαβε κατά την υπηρεσία του  52 τιμητικές διακρίσεις, επέκρινε την κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν αφού ακύρωσε μια δοκιμή πυρηνικού πυραύλου το περασμένο Σαββατοκύριακο, ενώ τα ρωσικά στρατεύματα βομβάρδιζαν «αθώους πολίτες» όπως είπε.

Ο O’Neil ισχυρίστηκε ότι το Πεντάγωνο ανησυχούσε περισσότερο για την πράσινη ατζέντα του, για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής αντί να προσπαθεί να καταπολεμήσει τον Πούτιν, ανέφερε η Daily Mail.

Είπε: «Δεν νικάς έναν τρελό ο οποίος διαθέτει  πυρηνικά όπλα, με αδυναμία. Είναι σαν να προσπαθείς να σταματήσεις έναν νταή του σχολείου  κατευνάζοντάς τον, είναι ανοησία.»

Περιέργως πως η φράση αυτή του  Αμερικανού SEAL ακουμπά και στην ελληνο-τουρκική θεώρηση των πραγμάτων.

«Όταν ήμουν στην υπηρεσία, το κύριο μέλημα ήταν αν θα μπορούσατε να εκτελέσετε την αποστολή σας.  Τώρα (το Πεντάγωνο) σπαταλούν χρόνο και πόρους κάνοντας τα πολεμικά πλοία πράσινα.

Η ατυχής αλήθεια είναι ότι η Ρωσία και η Κίνα γελούν μαζί μας όταν μιλάμε για κλιματική αλλαγή στον στρατό».

Ο Ο’Νιλ παραδέχτηκε ότι δεν πίστευε ότι η Ρωσία θα εισέβαλε στην Ουκρανία επειδή έκανε το λάθος να προσπαθήσει να κατανοήσει την απόφαση ενός «τρελού».

Ο βετεράνος είπε ακόμη ότι ανέμενε μετά τις απώλειες  των αεριωθούμενων αεροσκαφών και των ελικοπτέρων της, η Ρωσία θα κινηθεί προς το πυροβολικό μεγάλης εμβέλειας και τον βομβαρδισμό της Ουκρανίας.

«Τώρα αυτοί χάνουν χρόνο και πόρους κάνοντας τα πολεμικά πλοία πράσινα.» επανέλαβε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.