ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

ΕΚΑΜ: Αυτή είναι η μοναδική γυναίκα της μονάδας – Είναι κόρη αστυνομικού που σκοτώθηκε σε επιχείρηση το 1997

«Είναι δύσκολο να έρχομαι στην υπηρεσία που υπηρετούσε ο μπαμπάς μου, είναι δύσκολο συναισθηματικά» είπε

ΕΚΑΜ: Αυτή είναι η μοναδική γυναίκα της μονάδας – Είναι κόρη αστυνομικού που σκοτώθηκε σε επιχείρηση το 1997

Η εκπομπή Αυτοψία του Alpha με τον Αντώνη Σρόιτερ συνάντησε την μοναδική γυναίκα του ΕΚΑΜ ανάμεσα στους 200 άνδρες της ειδικής υπηρεσίας της ΕΛΑΣ, η οποία, μάλιστα, είναι κόρη αστυνομικού που έπεσε στο καθήκον το 1997.

Ο Βασίλης Λάππας έπεσε νεκρός σε επιχείρηση σύλληψης κακοποιού στον Πύργο Ηλείας και η Ισιδώρα ήταν τότε μόλις 9 ετών.

«Ήμουν 9 ετών όταν πέθανε ο πατέρας μου. Το έζησα με πολύ πόνο που δεν έχει φύγει ποτέ ακόμα και σήμερα. Μπορεί να ήρθα στην υπηρεσία αυτή αλλά επειδή κάθε μέρα αντικρίζω το μνημείο για τον μπαμπά μου πονάει, τα σκέφτομαι, δεν έχει φύγει ο πόνος» λέει η Ισιδώρα.

Όσον αφορά την παρουσία της στην ΕΚΑΜ ως η μοναδική γυναίκα η ίδια λέει ότι «το έχω συνηθίσει γιατί έχω 17 χρόνια στην ΕΛΑΣ και στην ΕΚΑΜ είμαι από το 2017. Είναι και δύσκολο και εύκολο. Εύκολο επειδή είμαι αστυνομικός εδώ και χρόνια. Είναι δύσκολο να έρχομαι στην υπηρεσία που υπηρετούσε ο μπαμπάς μου, είναι δύσκολο συναισθηματικά».

Ερωτηθείσα πώς έζησε την απώλεια του πατέρα της. η μοναδική γυναίκα των ΕΚΑΜ είπε ότι «έφυγε και δεν ξαναγύρισε ποτέ ο πατέρας μου. Πολύ οδυνηρό για την ψυχή ενός μικρού παιδιού. Όταν φεύγει ένας πατέρας από οικογένεια, είναι μεγάλος πόνος και θλίψη».

«Το κατάλαβα από την πρώτη στιγμή μόλις φτάναμε στο σπίτι και είδα γύρω μου τόση αστυνομία και κάμερες, κατάλαβα ότι είχε γίνει κάτι κακό και επειδή ήταν έξω από το σπίτι μας κατάλαβα ότι το κακό έγινε σε εμάς» περιέγραψε για την ημέρα εκείνη του Ιανουαρίου του 1997.

Όπως εξομολογείται οι συνάδελφοί της στην ΕΚΑΜ της λένε ότι την έχουν υιοθετήσει προσθέτοντας ότι «με υποδέχθηκαν πολύ καλά, όταν έγινε η πρόταση να έρθω όλοι με υποδέχθηκαν θερμά».

Ο θάνατος του Βασίλειου Λάππα

Ο Ανθυπαστυνόμος Βασίλειος Λάππας γεννήθηκε το 1961 στην Καρδίτσα και το 1997 υπηρετούσε ως Αρχιφύλακας στην Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα (ΕΚΑΜ).

Στις 9 Ιανουαρίου 1997 τραυματίστηκε θανάσιμα κατά τη διάρκεια επιχείρησης σύλληψης δραπέτη φυλακών στον Πύργο Ηλείας, ο οποίος τον πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στον Αρχιφύλακα Βασίλειο Λάππα απονεμήθηκε επ’ ανδραγαθία ο βαθμός του Ανθυπαστυνόμου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.