ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Εξαρθρώθηκε σπείρα διακίνησης ναρκωτικών που δρούσε σε Αττική και Θεσσαλονίκη – Δύο συλλήψεις

Οι συλλήψεις αποτελούν συνέχεια άλλων δύο συλλήψεων, που έγιναν τον Ιούνιο

Εξαρθρώθηκε σπείρα διακίνησης ναρκωτικών που δρούσε σε Αττική και Θεσσαλονίκη – Δύο συλλήψεις

Η Ελληνική Αστυνομία, προχώρησε στην εξάρθρωση σπείρας διακίνησης ναρκωτικών, εντοπίζοντας αυτοσχέδιο «εργαστήριο» επεξεργασίας και νόθευσης των ναρκωτικών στην Αττική.

Ένας 23χρονος και μία συνομήλική του ήταν αυτοί που συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος του 23χρονου αλλοδαπού και της ημεδαπής συνομήλικής του σχηματίστηκε δικογραφία, καθώς φέρονται ως μέλη οργανωμένης εγκληματικής ομάδας κατοχής και νόθευσης-τυποποίησης ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τον πολλαπλασιασμό τους και τη διακίνηση αυτών εντός της ελληνικής επικράτειας.

Οι δύο συλλήψεις αποτελούν συνέχεια άλλων δύο συλλήψεων, που έγιναν τον Ιούνιο

Οι δύο συλλήψεις αποτελούν συνέχεια προηγούμενης αστυνομικής επιχείρησης, τον Ιούνιο του 2022, κατά την οποία είχαν συλληφθεί ένας 27χρονος ημεδαπός και δύο αλλοδαπές γυναίκες, ηλικίας 29 και 49 ετών, ως μέλη οργανωμένου κυκλώματος κατοχής, μεταφοράς, απόκρυψης-αποθήκευσης και διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών.

Ο τρόπος δράσης τους

Σύμφωνα με την αστυνομία, από τη συνεχιζόμενη έρευνα προέκυψε ότι οι νυν συλληφθέντες συνέχιζαν τη δράση της εγκληματικής ομάδας, προμηθευόμενοι ποσότητες ηρωίνης μεγάλης περιεκτικότητας, τις οποίες στη συνέχεια νόθευαν με ουσίες πρόσμιξης, σε χώρο όπου είχαν διαμορφώσει ως αυτοσχέδιο «εργαστήριο», με σκοπό τον πολλαπλασιασμό των ποσοτήτων και την περαιτέρω διακίνησή τους κυρίως σε περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Τι εντόπισαν οι αρχές

Σε αυτό το πλαίσιο, βραδινές ώρες της Δευτέρας 24/10 οι δύο συλληφθέντες εντοπίστηκαν σε περιοχή της Αττικής και από την έρευνα που διενεργήθηκε στο «εργαστήριο» βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Μία φιάλη προπανίου συνδεδεμένη με μάτι αερίου,
  • κατσαρόλα με 5 δέματα ηρωίνης συνολικού βάρους 2.524 γραμμαρίων,
  • ζυγαριά ακριβείας,
  • διάφορα σκεύη που χρησίμευαν στην πρόσμιξη των ουσιών,
  • 70 σακούλες συσκευασίας τροφίμων
  • 2 κινητά τηλέφωνα, τα οποία χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους.

Αποπειράθηκε να διαφύγει ο 23χρονος με πλαστή ταυτότητα

Επιπλέον, σημειώνεται ότι ο 23χρονος αποπειράθηκε να διαφύγει από το σημείο πεζός και αντιστάθηκε σθεναρά κατά τη σύλληψή του, ενώ στην κατοχή του είχε Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας με τη φωτογραφία του και στοιχεία άλλου ατόμου, το οποίο χρησιμοποιούσε προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσαν 2 εντάλματα σύλληψης για εγκληματική συμμορία και παραβάσεις του Νόμου Περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.