ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Εξιχνιάστηκε υπόθεση επενδυτικής απάτης μέσω διαδικτύου ύψους 36.364 ευρώ – Ταυτοποιήθηκε 34χρονη αλλοδαπή

Πώς εξαπατούσαν οι δράστες

Εξιχνιάστηκε υπόθεση επενδυτικής απάτης μέσω διαδικτύου ύψους 36.364 ευρώ – Ταυτοποιήθηκε 34χρονη αλλοδαπή

Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, εξιχνίασε υπόθεση επενδυτικής απάτης μέσω διαδικτύου, ύψους 36.364,54 ευρώ.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 34χρονης αλλοδαπής, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας για απάτη και υπεξαίρεση.

Η απάτη ήρθε στο φως μετά από καταγγελία, σύμφωνα με την οποία άγνωστοι δράστες, υποδυόμενοι υπαλλήλους εταιρείας, με το πρόσχημα ανάκτησης κεφαλαίων, έπεισαν άνδρα να εγκαταστήσει στον υπολογιστή του λογισμικό απομακρυσμένης πρόσβασης.

Εν συνεχεία, χρησιμοποιούσαν τα στοιχεία του και δημιούργησαν λογαριασμό σε ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, όπου μετέφερε μέσω εμβάσματος το ανωτέρω χρηματικό ποσό.

Μετά από ενδελεχή αστυνομική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας, από την ανάλυση χρηματοροών και την ιχνηλάτηση διαδοχικών συναλλαγών, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία της αλλοδαπής, ως εμπλεκόμενης στην υπόθεση.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 11188
Στέλνοντας e-mail στο: [email protected]
Μέσω twitter: @CyberAlertGR
Μέσω του gov.gr στην ενότητα Πολίτης και Καθημερινότητα/ Καταγγελίες / Καταγγελίες για εγκλήματα κυβερνοχώρου
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.