
(Ανανέωση από αρχική δημοσίευση: 11:34):
Oι Ισραηλινοί βομβάρδισαν στην Τεχεράνη δίπλα στην τοποθεσία που διεξάγονταν η μεγάλη ιρανική συγκέντρωση υπέρ της Παλαιστίνης, στα πλαίσια της Ημέρας αλ-Κουντς με αποτέλεσμα να σκοτωθεί τουλάχιστον μία γυναίκα.
Nα σημειωθεί ότι στην συγκέντρωση βρίσκεται ο ίδιος ο Ιρανός πρόεδρος Μ.Πεζεσκιάν, ο οποίος μάλιστα έβγαλε και σέλφις με τους συγκεντρωμένους (την επικοινωνία την χειρίζονται πολύ καλά σε αυτό τον πόλεμο οι Ιρανοί!
Iran’s President Pezeshkian attends International Quds rallies in Tehran, takes selfies with people attending the event.
Follow: https://t.co/mLGcUTS2ei pic.twitter.com/CET2mQFAli
— Press TV 🔻 (@PressTV) March 13, 2026
Οι εκρήξεις ακούστηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, πολύ κοντά στο σημείο της διαδήλωσης.
Σφοδρές επιδρομές έπληξαν τις περιοχές Μαχαλατί και Πασνταράν της Τεχεράνης, με πολλαπλές εκρήξεις να έχουν αναφερθεί σε όλη την περιοχή.
Οι κάτοικοι περιγράφουν ισχυρές εκρήξεις, μπάλες φωτιάς να φωτίζουν τον ορίζοντα και πυκνές στήλες καπνού να υψώνονται πάνω από την πόλη καθώς ο βομβαρδισμός έπληξε βασικές τοποθεσίες.
Ημέρα του Αλ- Κοντς είναι η επίσημη ονομασία της διεθνούς ημέρας υποστήριξης του παλαιστινιακού λαού -στα περσικά روز جهانى قدس-, κατά την οποία πραγματοποιούνται εκδηλώσεις στήριξης την τελευταία Παρασκευή του Ραμαζανιού.
Explosion in Tehran, Iran, near large Quds Day demonstrations. https://t.co/zVij9X5JF9 pic.twitter.com/ywWuCpunpq
— Chyno News (@ChynoNews) March 13, 2026
Στην συγκέντρωση βρισκόντουσαν κορυφαίοι Ιρανοί αξιωματούχοι.
WOW. Iran’s top national security official Ali Larijani is marching in Tehran today in broad daylight as part of Al Quds Day rallies-defying ongoing US-Israeli strikes amid the war. Defiant move showing no fear, even as explosions rocked nearby.
Iran’s leadership marching with… pic.twitter.com/wIf4WRUipG— Faheem (@EiaoFaheem) March 13, 2026
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.