ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Φορτηγό πλοίο έπεσε πάνω στην γέφυρα της Βαλτιμόρης προκαλώντας την κατάρρευση της και «μαζικές απώλειες» (βίντεο)

Δεκάδες άνθρωποι και αυτοκίνητα έχουν πέσει στο νερό!

Φορτηγό πλοίο έπεσε πάνω στην γέφυρα της Βαλτιμόρης προκαλώντας την κατάρρευση της και «μαζικές απώλειες» (βίντεο)

Μεγάλο φορτηγό πλοίο έπεσε πάνω στην γέφυρα του Francis Scott Key Bridge στην Βαλτιμόρη των ΗΠΑ προκαλώντας την κατάρρευσή της και «μαζικές απώλειες» όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της πόλης.

Συγκεκριμένα το πλοίο έπεσε πάνω σε έναν από τους πυλώνες της γέφυρας. Η κατάρρευση της ήταν άμεση.

Αυτοκίνητα έχουν πέσει στο νερό παρασέρνοντας μαζί τους έναν απροσδιόριστο μεγάλο αριθμό ανθρώπων.

Μία πρώτη πρόχειρη εκτίμηση αναφέρει ότι στην γέφυρα βρισκόταν εκείνη τη στιγμή τουλάχιστον 12 αυτοκίνητα.

H αμερικανική Ακτοφυλακή και η Πυροσβεστική της Βαλτιμόρης έχουν σπεύσει στην περιοχή για να βρουν επιζώντες.

Οι πρώτες αναφορές μιλούν για επτά αγνοούμενους εργάτες όπως και για τρία ή τέσσερα αυτοκίνητα μαζί με τους επιβάτες τους.

Το υπό σημαία Σιγκαπούρης φορτηγό πλοίο Dali είναι μήκους 300 μέτρων και είχε αποπλεύσει από το Κολόμπο με προορισμό τη Σρί Λάνκα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα marrinetraffic είχε αποπλεύσει από το Port Breeze στις 6:45 ώρα Ελλάδος.

Η Francis Scott Key Bridge, η μεγαλύτερη στην περιοχή της Βαλτιμόρης, κατασκευάστηκε το 1977, έχει μήκος 2,6 χλμ. και υπολογίζεται ότι σε ετήσια βάση τη διασχίζουν 11,5 εκατομμύρια οχήματα με το κόστος κατασκευής της να είναι 110 εκατομμύρια δολάρια.

Η γέφυρα αποτελεί μέρος του αυτοκινητόδρομου Ι-95, του βασικού αυτοκινητόδρομου που διατρέχει την ανατολική ακτή των ΗΠΑ από τον βορρά ως τον νότο.

Αυτό που έχει προκαλέσει απορίες είναι πώς το φορτηγό πλοίο έπεσε πάνω στην γέφυρα.

https://twitter.com/rawsalerts/status/1772514786338619487

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.