Έβρος: Τούρκος στρατιωτικός με απειλή όπλου εξανάγκασε λαθρομετανάστες να βουτήξουν για να περάσουν στην Ελλάδα

Έβρος: Τούρκος στρατιωτικός με απειλή όπλου εξανάγκασε λαθρομετανάστες να βουτήξουν για να περάσουν στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τα tourkikanea.gr, o Σύλλογος Ελεύθερης Σκέψης και Εκπαιδευτικών Δικαιωμάτων, πρόβαλε έναν ανατριχιαστικό ισχυρισμό με βάση τις μαρτυρίες ατόμων τα ονόματα των οποίων διατηρεί κρυφά.

Την Τρίτη 24 Αυγούστου μία ομάδα 55-60 Σύρων και Αφγανών που επαναπροωθήθηκαν απο την Ελλάδα, οδηγήθηκαν ξανά από τον διοικητή της στρατοχωροφυλακής στον Έβρο και εκεί τους πέταξαν στο ποτάμι. Όσοι ήξεραν κολύμπι πέρασαν στην ελληνική πλευρά, όσοι δεν ήξεραν χάθηκαν.

Η ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρει :

Όταν η ομάδα πέρασε στην Τουρκία την υποδέχτηκαν εκεί άντρες της στρατοχωροφυλακής. Αντιμετώπισαν τις ανάγκες τους και συνομίλησαν μαζί τους. Αργότερα όμως όταν ανέλαβε υπηρεσία ένας διοικητής που δεν γνωρίζουν τον βαθμό του, αλλά πως μόνο πως του είχαν πέσει τα μαλλιά, η συμπεριφορά σκλήρυνε πολύ. Ο διοικητής ζήτησε καταρχήν να απομακρυνθούν οι γυναίκες και τα παιδιά. Έδωσε εντολή οι άντρες και τα αγόρια άνω των 13 ετών, να χωριστούν σε ομάδες των πέντε ατόμων και να οδηγηθούν στην άκρη του ποταμού Έβρου.

Εκεί ζητησε από όλους να βουτήξουν στο ποτάμι και να περάσουν στην ελληνική πλευρά. Όσοι δεν ήθελαν να βουτήξουν τους απείλησε πως θα τους πυροβολήσει. Μάλιστα το ίδιο άτομο, όταν κάποιοι από τους άντρες της στρατοχωροφυλακής, προειδοποίησαν πως κάποιοι από τους ανθρώπους θα πνίγονταν, εκείνος σκλήρυνε ακόμα περισσότερο και τους απείλησε πως θα τους παραπέμψει για ανυπακοή διαταγής. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες όλο αυτό το περιστατικό συνέβη ανάμεσα στις 1:00 και 2:00 το μεσημέρι την Τρίτη 24 Αυγούστου.

Οι μετανάστες υποχρεωμένοι βούτηξαν στο ποτάμι και οι περισσότεροι πέτυχαν να περάσουν στην ελληνική πλευρά αλλά κάποιοι χάθηκαν. Αυτόπτης μάρτυρας από τη Συρία που μας περιέγραψε το γεγονός, μας είπε πως από αυτή την ομάδα ένας Αφγανός και δύο Σύροι πνίγηκαν.

Υπάρχουν διευθύνσεις και ονόματα ατόμων που βίωσαν αυτά τα γεγονότα. Σύμφωνα με όσα περιγράφουν δυστυχώς δεν είναι δυνατόν υποθέσουν πόσοι πνίγηκαν στο ποτάμι καθώς δεν ήξεραν κολύμπι. Οι μάρτυρες αυτού του περιστατικού βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη και ακόμα δεν έχουν ξεπεράσει το σοκ του περιστατικού αυτού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Τουρκία σε κάθε ευκαιρία θέτει στην παγκόσμια ατζέντα τις σκληρές ενέργειες της Ελλάδας κατά των μεταναστών. Και υπενθυμίζει ότι οι ανθρώπινες αξίες δεν πρέπει να παραβιάζονται σε τέτοιο βαθμό. Αν όμως οι ισχυρισμοί είναι αληθινοί τότε υπάρχει μία φοβερή αντίφαση. Φυσικά αυτό που κάνει ένα άτομο με τερατώδη αισθήματα δεν δεσμεύει ολόκληρη τη χώρα, αλλά αποτελεί ελάχιστη απαίτηση για το κράτους δικαίου, η διερεύνηση αυτών των ισχυρισμών και η τιμωρία των υπευθύνων. Απαιτούμε από το υπουργείο Εσωτερικών με ευαισθησία να διερευνήσει άμεσα αυτούς τους χειρισμούς”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.