ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Reuters: Εντάσεις στις σχέσεις Αθήνας-Άγκυρας μετά τις δηλώσεις του Αλ. Τσίπρα περί «επιθετικού γείτονα»

Reuters: Εντάσεις στις σχέσεις Αθήνας-Άγκυρας μετά τις δηλώσεις του Αλ. Τσίπρα περί «επιθετικού γείτονα»

Σύμφωνα με το Reuters τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στο Νταβός, στη συζήτηση για τη σταθεροποίηση της Μεσογείου, αντικατοπτρίζουν τις τεταμένες σχέσεις ανάμεσα στην Αθήνα και την Άγκυρα.

Στη συζήτηση στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, ο Ελληνας πρωθυπουργός επεσήμανε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν θα εκτιμούσαν πάντα τις προκλήσεις της διαβίωσης με έναν «επιθετικό» γείτονα όπως η Τουρκία.

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι ανέλαβε εξουσία σε μία πολύ δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα, που δεν είχε να κάνει μόνο με την κρίση χρέους και την προσφυγική κρίση, αλλά και με έναν «επιθετικό γείτονα, μερικές φορές απρόβλεπτο, με μια επιθετική στρατιωτική δραστηριότητα στο Αιγαίο».

Αναφερόμενος στη συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία για τον περιορισμό των προσφυγικών ροών, ο πρωθυπουργός την περιέγραψε ως «δύσκολη αλλά αναγκαία».

Επισήμανε ακόμη ότι είναι σημαντική η εφαρμογή της συμφωνίας, διασφαλίζοντας ότι δεν παραβιάζεται το Διεθνές Δίκαιο καθώς η Ελλάδα εξετάζει χιλιάδες αιτήσεις για άσυλο, όπως και η διασφάλιση της προστασίας των εθνικών συμφερόντων.

«Την ίδια ώρα, πρέπει να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε με αυτή την επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας», απάντησε ο κ. Τσίπρας σε παρατήρηση ότι η Άγκυρα μπορεί ανά πάσα στιγμή να αλλάξει γνώμη για τη συμφωνία για το προσφυγικό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Για κάποιους είναι πολύ εύκολο να είναι επίσης επιθετικοί αν ζουν στο Λουξεμβούργο ή την Ολλανδία, γιατί οι γείτονές τους είναι το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο και όχι η Τουρκία. Αλλά δεν είναι τόσο εύκολο για εμάς», συμπλήρωσε ακόμη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.