Ι.Μάζης: «Ο Ερντογάν δεν στοχεύει σε βελτίωση του κλίματος με την Ελλάδα»

Ι.Μάζης: «Ο Ερντογάν δεν στοχεύει σε βελτίωση του κλίματος με την Ελλάδα»

Ο Καθηγητής και Πρόεδρος των Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών στο ΕΚΠΑ,Ιωάννης Μάζης μίλησε σε ραδιοφωνική εκπομπή σχετικά με τη χθεσινή συνάντηση Ερντογάν – Τσίπρα.

“Η διάθεση από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης είναι βεβαία, ότι όντως στοχεύει σε μια βελτίωση του κλίματος, δεν είμαι όμως καθόλου σίγουρος ότι αυτό συμβαίνει και από την άλλη πλευρά” δήλωσε

“Αν λάβουμε υπόψιν μας ότι λίγες ώρες πριν τη συνάντηση των δύο ηγετών στον ΟΗΕ, είχαμε δεσμεύσεις 18 περιοχών για ασκήσεις και “επιστημονικές έρευνες” από την Τουρκία στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, και μάλιστα στα σημεία που απείλησε ο κ. Ερντογάν ότι έχει διεκδικήσεις, όπως πχ στην περιοχή της Κύπρου, Καστελορίζου κλπ, αυτό είναι ένα δείγμα που δεν συνάδει με τη δημιουργία τέτοιων εντυπώσεων από πλευράς της Τουρκίας” ανέφερε.

“Αν κάποιοι κρίνουν ότι οι τελευταίες δηλώσεις Ερντογάν είναι εποικοδομητικές, για αλλαγή του κλίματος, εγώ δεν τις κρίνω ως τέτοιες” τόνισε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

“Αυτό το κουβάρι μέσα στο οποίο έχει μπλέξει ο Ερντογάν και δεν μπορεί να το λύσει, προσπαθεί κάνοντας συνεχώς πιρουέτες να βρει το σημείο ισορροπίας, δεν πιστεύω ότι θα τα καταφέρει” συμπλήρωσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.