Θρασύτατη πρόκληση από την Άγκυρα: Οι SAS-SAT «άπλωσαν» τουρκική σημαία στο βυθό της Σούδας!

Θρασύτατη πρόκληση από την Άγκυρα: Οι SAS-SAT «άπλωσαν» τουρκική σημαία στο βυθό της Σούδας!

Σε μια προπαγανδιστική κίνηση εξόχως προκλητική προχώρησαν οι τουρκικές SAS που συμμετέχουν στην Άσκηση ARIADNE-19, που φιλοξενείται από την Ελλάδα καθώς στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας δημοσιεύθηκαν φωτογραφίες που απεικονίζουν την τουρκική μονάδα να σηκώνει την τουρκική σημαία στο βυθό της Σούδας!

Η κίνηση αυτή αποσκοπείν να δείξει πως η Τουρκία δεν περιορίζεται στα σημερινά της σύνορα και αποσκοπεί στην ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ενώ θέτει ζήτημα αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας ακόμα και στην Κρήτη.

Φυσικά η κίνηση αυτή αποσκοπεί στο να καταδείξει αμφισβήτηση της ελληνικής ΑΟΖ ακόμα και στην Κρήτη και ότι γενικώς και αορίστως η Άγκυρα επιζητάει μοίρασμα των κοιτασμάτων σχεδόν παντού (βασικά όπου υπάρχουν)

Το ναρκαλιευτικό TCG Akçakoca συμμετέχει στην ΝΑΤΟϊκή αντιναρκική δύναμη SNMCMG-2 (Standing NΑΤΟ Mine Countermeasures Group 2).

Το TCG AKÇAKOCA συμμετέχει στην άσκηση ARIADNE-19, η οποία διοργανώθηκε από την Ελλάδα ως μέρος της Μόνιμης Ομάδας Εργασίας Ναρκών ν του ΝΑΤΟ-2 (SNMCG-2), στο διάστημα 14-21 Μαρτίου.

Στο πλαίσιο της άσκησης το τουρκικό σκάφος κατέπλευσε στο λιμάνι της Σούδας στην Κρήτη. Στο τέλος της επίσκεψης, διεξήχθη ασύμμετρη απειλή, πολεμική αεροπορική πάλη και εκπαίδευση κατά των ναρκών.

Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης για την καταπολέμηση των ναρκών εντοπίστηκαν 2 ομάδες κατάρτισης και ένα χειροποίητο εκρηκτικό από τις ομάδες SAS και απλώθηκε η τουρκική σημαία.
https://twitter.com/NATO_MARCOM/status/1108043198067286017


Σημειώνεται ότι η Άγκυρα τον Δεκέμβριο δημοσίευσε χάρτη, σύμφωνα με τον οποίο τα τρία τέταρτα της Κρήτης είναι… τουρκικής ιδιοκτησίας!

Σύμφωνα με τον χάρτη, μόνον το ένα τέταρτο της Κρήτης ανήκει στην Ελλάδα και, ως εκ τούτου, ο καθορισμός της ΑΟΖ θα πρέπει να καθοριστεί με έναν τρόπο όπως η Άγκυρα τον αντιλαμβάνεται, δημιουργώντας μια τουρκική λίμνη. Μυρίζονται αέριο και επιδιώκουν να βάλουν χέρι στην Κρήτη, όπως αναφέρει η εφημερίδα ΣΗΜΕΡΙΝΗ της Κύπρου.

Ο χάρτης αυτός αποτυπώνει την αντίληψη ότι το Μάιο του 1913 εκτός της Ελλάδα την Κρήτη διεκδικούσαν η Βουλγαρία, το Μαυροβούνιο και η Σερβία

Οι δυο αυτοί χάρτες δείχνουν ότι εφόσον η Βουλγαρία, η Σερβία και το Μαυροβούνιο παραιτήθηκαν των δικαιωμάτων τους αυτά ανήκαν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και στην Τουρκία ως το κράτος, που αποτελεί τη συνέχεια της. Συνεπώς, στην Ελλάδα ανήκει μόνο το ένα τέταρτο.

Αυτός είναι ο χάρτης που αποτυπώνει την τουρκική λίμνη με την επίκληση και την ερμηνεία που δίδουν Τούρκοι τεχνοκράτες του βαθέως κράτους και ακαδημαϊκοί στις Συμφωνία του Λονδίνου του 13 και της Λοζάνης του 1923. Εξηγούν, βεβαίως, και το διεθνές δίκαιο, όπως τους βολεύει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.