Μπαράζ τουρκικών προκλήσεων: Η Αγκυρα δεσμεύει με παράνομες NAVTEX περιοχές σε Λήμνο, Ικαρία, Καστελόριζο

Μπαράζ τουρκικών προκλήσεων: Η Αγκυρα δεσμεύει με παράνομες NAVTEX περιοχές σε Λήμνο, Ικαρία, Καστελόριζο

Μετά την προκλητικότατη παρενόχληση του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Αγαθονήσι, η Τουρκία επιστρέφει στην συνήθη αμφισβήτηση, μέσω παράνομων NAVTEX, της ελληνικής κυριαρχίας.

Συγκεκριμένα με την NAVTEX 0402/19 δεσμεύει παράνομα την περιοχή μεταξύ Σαμοθράκης και Λήμνου για τις 28 Μαρτίου με το πρόσχημα διενέργειας ασκήσεων με την χρήση όπλων.

Ταυτόχρονα, την ίδια μέρα με την NAVTEX 0401/19 δεσμεύει εξίσου παράνομα περιοχή νότια του Καστελόριζου για τον ίδιο σκοπό.

Για την επόμενη δηλαδή στις 29 Μαρτίου με την NAVTEX 0407/19 δεσμεύει όλη την θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ικαρίας, Φούρνων και Πάτμου και πάλι για την διενέργεια άσκησης με την χρήση όπλων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.