ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Η Άγκυρα «κουρέλιασε» τα ΜΟΕ ανήμερα της Μεγάλης Παρασκευής: 13 παραβάσεις & 39 παραβιάσεις του ΕΕΧ & 2 αερομαχίες

Η Άγκυρα «κουρέλιασε» τα ΜΟΕ ανήμερα της Μεγάλης Παρασκευής: 13 παραβάσεις & 39 παραβιάσεις του ΕΕΧ & 2 αερομαχίες

Για μια ακόμα φορά «κουρέλιασε» τα ΜΟΕ η Άγκυρα και στο FIR Αθηνών έκαναν παραβιάσεις καθώς εισήλθαν, χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσης ένα τουρκικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235, καθώς και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV, για δεύτερη φορά μέσα στο έτος και για τρίτη στη διετία.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, σήμερα εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης 6 ζεύγη τουρκικών F-16, 1 ζεύγος τουρκικών F-4, 1 τουρκικό CN-235 και 1 τουρκικό UAV. Καταγράφηκαν 13 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών που εξελίχθηκαν σε 39 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου – όλες από τα τουρκικά μαχητικά- σε διάφορα σημεία του Αιγαίου.

Σε όλες τις περιπτώσεις όλα τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, ενώ σε 2 περιπτώσεις η διαδικασία της αναχαίτισης τους εξελίχθηκε σε εικονική αερομαχία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι Τούρκοι για άλλη μια φορά λοιπόν ακύρωσαν στην πράξη τα ΜΟΕ του μνημονίου Παπούλια-Γιλμάζ που προέβλεπε να μην πραγματοποιούνται ασκήσεις και παραβιάσεις κατά την διάρκεια των θρησκευτικών και εθνικών εορτών και εν μέσω θέρους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.