ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Συνοδεία τουρκικών οπλισμένων F-16 πραγματοποιεί το ταξίδι του το «Γιαβούζ» (φωτό)

Συνοδεία τουρκικών οπλισμένων F-16 πραγματοποιεί το ταξίδι του το «Γιαβούζ» (φωτό)

Νέο δημοσίευμα της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία εφημερίδας της γειτονικής χώρας, της Sabah, σχετικό με το πλωτό γεωτρύπανο «Γιαβούζ» ανεβάζει την ένταση στα ελληνοτουρκικά καθώς αναφέρει πως το γεωτρύπανο συνοδεύτηκε και χαιρετίστηκε από οπλισμένα μαχητικά F-16 της τουρκικής Αεροπορίας.

Η εφημερίδα δημοσιεύει σχετική φωτογραφία των μαχητικών να περνούν πάνω από το «Γιαβούζ».

Mέχρι στιγμής δεν είχε δημοσιευθεί καμία φωτογραφία του «Γιαβούζ». Την φωτογραφία δημοσίευσε και η τουρκική έκδοση του CNN.

Στη φωτογραφία φαίνεται ο πιλότος του F-16, το οποίο συνοδεύεται από ένα ακόμα μαχητικό και στο βάθος βρίσκεται το τουρκικό γεωτρύπανο Yavuz.

To δημοσίευμα τονίζει πως για να αντιμετωπίσουν το πιθανό ενδεχόμενο παρενόχλησης είναι οπλισμένα με πυραύλους ΑΙΜ-120 και ΑΙΜ-9!

Ο πύραυλος ΑΙΜ-120 χρησιμοποιείται για την καταστροφή εναέριων στόχων σε αποστάσεις πέραν του οπτικού ορίζοντα τους οποίους εγκλωβίζει με δικό του ραντάρ ενώ οι ΑΙΜ-9 είναι για μικρότερες αποστάσεις και εγκλωβίζουν τους στόχους ακολουθώντας την θερμότητα του κινητήρα του εχθρικού αεροσκάφους.

Πρόκειται για τουρκική προειδοποίηση με την οποία η Άγκυρα καθιστά σαφές ότι θα υποστηρίζει τα γεωτρύπανά της με τις Ένοπλες Δυνάμεις της.

Αυτό σημαίνει πως μια γεώτρηση στον Κόλπο της Αμμοχώστου μπορεί να εμποδιστεί μονάχα δια των όπλων όπως επίσης και μια γεώτρηση ανοικτά του Καστελόριζου…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.