Νέα πρόκληση της Άγκυρας στο Θρακικό Πέλαγος: Τουρκική ακταιωρός προσπάθησε να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού!

Νέα πρόκληση της Άγκυρας στο Θρακικό Πέλαγος: Τουρκική ακταιωρός προσπάθησε να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού!

Η Άγκυρα προχώρησε σε μια ακόμα προκλητική ενέργεια όταν Τουρκική ακταιωρός της Ακτοφυλακής επιχείρησε να παρεμποδίσει σκάφος του Λιμεναρχείου Σαμοθράκης στο Θρακικό Πέλαγος, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σαμοθράκης και βραχονησίδας Ζουράφας, τη Δευτέρα το πρωί, επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να αμφισβητήσει την ελληνική κυριαρχία.

Σκάφος του Λιμεναρχείου Σαμοθράκης το οποίο περιπολούσε στη θαλάσσια περιοχή του νησιού ενημερώθηκε στις 7 το πρωί από ναυτικό παρατηρητήριο για την ύπαρξη άγνωστου σκάφους το οποίο είχε κατεύθυνση προς τη βραχονησίδα Ζουράφα.

Αμεσα το σκάφος του λιμενικού κατευθύνθηκε προς το σημείο και αναγνώρισε πως πρόκειται για τουρκική ακταιωρό.

Η τουρκική ακταιωρός, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, επιχειρούσε με κυκλικούς ελιγμούς να προσεγγίσει φουσκωτή λέμβο με παράνομους μετανάστες με σκοπό να τους περισυλλέξει.

Το πλήρωμα του ελληνικού σκάφους ζήτησε την απομάκρυνση της τούρκικης ακταιωρού, η οποία μάλιστα βρισκόταν εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, χωρίς όμως αποτέλεσμα όπως αναφέρει το e-evros.

Στη συνέχεια, δύο παράτυποι μετανάστες οι οποίοι επέβαιναν στο φουσκωτό, προκειμένου να μην περισυλλεχθούν από τους Τούρκους, έπεσαν στη θάλασσα και κολύμπησαν προς το ελληνικό σκάφος.

Εκείνη τη στιγμή, η τουρκική ακταιωρός, με στόχο να παρεμποδίσει το έργο του ελληνικού περιπολικού, στράφηκε εναντίον του προσπαθώντας να το εμβολίσει.

Το σκάφος του Λιμενικού, ωστόσο, κατάφερε με ελιγμούς να αποφύγει την τουρκική ακταιωρό και τον εμβολισμό του από αυτήν.

Θρίλερ με τους μετανάστες
Τελικά, οι δύο μετανάστες περισσυνελέγησαν από τους άντρες του Λιμενικού.

Λίγο αργότερα, ακόμα 7 άτομα έπεσαν στη θάλασσα αρνούμενα να περισυλλεγούν από το τουρκικό σκάφος με αποτέλεσμα οι 3 να έχουν προσεγγίσει το ελληνικό σκάφος ενώ οι υπόλοιποι 4 να πιαστούν από το τουρκικό.

«Συμβαίνουν πολύ συχνά»
Γύρω στις 8:30 το πρωί, το σκάφος του Λιμενικού αναχώρησε για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με τους 5 παράτυπους μετανάστες που κατάφερε να περισυλλέξει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέτοιου είδους επεισόδια συμβαίνουν πολύ συχνά, σύμφωνα με μαρτυρίες ψαράδων που δραστηριοποιούνται στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.