ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Έλληνας εκπρόσωπος του ΟΗΕ για τουρκική εισβολή: «Υπάρχει κίνδυνος γενοκτονίας» – Η θρασεία τουρκική απάντηση

Έλληνας εκπρόσωπος του ΟΗΕ για τουρκική εισβολή: «Υπάρχει κίνδυνος γενοκτονίας» – Η θρασεία τουρκική απάντηση

Για άλλη μια φορά το τουρκικό ΥΠΕΞ έδειξε την θρασύτητα του, αφού παρ όλο που έχει ακούσει «τα χίλια μύρια όσα» (και δικαιολογημένα) από πολλούς αξιωματούχους ανά τον κόσμο επέλεξε να βγάλει σκληρή ανακοίνωση μόνο εναντίον ενός Έλληνα.

Σφοδρή επίθεση κατά του περιφερειακού συντονιστή της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Πάνου Μουμτζή, με αφορμή όσα δήλωσε τη Δευτέρα για την τουρκική εισβολή στη Συρία, εξαπέλυσε το απόγευμα της Παρασκευής το υπουργέιο Εξωτερικών της Τουρκίας.

Ο συσχετισμός που έκανε ο Μουμτζής ανάμεσα στις προσπάθειες της Τουρκίας για την «ζώνη ασφαλείας» (στην πραγματικότητα ζώνη εθνοκάθαρσης) και τη γενοκτονία της Σρεμπένιτσα το 1995, εξόργισε τους Τούρκους,

Οι οποίοι, μέσω του ΥΠΕΞ τόνισαν πως «καταδικάζουμε έντονα και απορρίπτουμε πλήρως τη δήλωση του Πάνο Μουμτζή, Περιφερειακού Ανθρωπιστικού Συντονιστή των Ηνωμένων Εθνών για την Κρίση της Συρίας, στην οποία παρομοιάζεται η ασφαλής ζώνη που θα εγκαθιδρυθεί στη βορειοανατολική Συρία με τη γενοκτονία της Σρεμπρένιτσα*».

*Στη Σρεμπρένιτσα σύμφωνα με τον ΟΗΕ έγινε εθνοκάθαρση και γενοκτονία αν και υπάρχουν αντικρουόμενα στοιχεία περί αυτού, σε κάθε περίπτωση αυτό ήθελε να υπονοήσει ο Έλληνας εκπρόσωπος.

Θυμίζεται πως ο Μουμτζής είχε δηλώσει πως… «για εμάς στον ΟΗΕ, η έννοια της ασφαλούς ζώνης έχει πικρή ιστορία και ποτέ δεν την προωθούμε, ούτε την ενθαρρύνουμε. Δεν πιστεύουμε ότι πέτυχε στο παρελθόν για τον ΟΗΕ, με δεδομένες τις μνήμες από τη Σρεμπρένιτσα και όσα έγιναν στο παρελθόν».

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, συνέχισε, αναφέροντας πως… «με αυτή την ανεύθυνη δήλωση, ο Περιφερειακός Συντονιστής υπερέβη τα όριά του και έχουμε, ήδη, κάνει τις απαραίτητες αναφορές στους αξιωματούχους του ΟΗΕ».

Επιπλέον, τόνισε ότι η Τουρκία κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποτρέψει τη γενοκτονία της Σρεμπρένιτσα, λέγοντας ότι αυτό πρέπει να είναι «γνωστό από έναν υπάλληλο των Ηνωμένων Εθνών που προέρχεται από την περιοχή αυτή. Η τουρκική κοινή γνώμη ήταν πολύ ευαίσθητη για τη γενοκτονία της Σρεμπένιτσα και επομένως η χρησιμοποίησή της από μια παραμορφωμένη νοοτροπία είναι εντελώς απαράδεκτη».

Ο Τούρκος εκπρόσωπος είπε επίσης: «Το γεγονός ότι το εν λόγω πρόσωπο δεν έδειξε καμία ευαισθησία, όταν ο τρομοκρατικός οργανισμός PYD/YPG καταπίεζε και ασκούσε βία εναντίον όλων των λαών της περιοχής, μπορεί επίσης να αντιμετωπιστεί ως μια μη υγιής άποψη».

Φυσικά ο Έλληνας εκπρόσωπος δεν είπε κάτι τραβηγμένο, καθώς βάση των πράξεων και των λεγομένων των Τούρκων γενοκτονία ή εθνοκάθαρση το λιγότερο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η σφοδρή επίθεση σε αμάχους και το σχέδιο μεταφοράς εκατομμυρίων σουνιτών μουσουλμάνων και ισλαμιστών στην περιοχή για την αλλοίωση του πληθυσμού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Άλλωστε τα ίδια έκανε η Τουρκία και εναντίον των Ελλήνων, των Αρμενίων,των Ασσύριων, των Ελληνοκυπρίων και πολλών άλλων…απλά τώρα ήρθε η σειρά των Κούρδων… και φυσικά πάντα με την ανοχή των μεγάλων δυνάμεων…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.