Με UAV Anka παρακολουθούσαν οι Τούρκοι άσκηση της Εθνοφυλακής στο Καστελόριζο – «Σκεπάζουν» με Koral τον Έβρο

Με UAV Anka παρακολουθούσαν οι Τούρκοι άσκηση της Εθνοφυλακής στο Καστελόριζο – «Σκεπάζουν» με Koral τον Έβρο

Ενοχλημένη και αιφνιδιασμένη εμφανίζεται η Άγκυρα από την άσκηση της Εθνοφυλακής στο ακριτικό Καστελόριζο, στις 6 Νοεμβρίου με ομοβροντία βολών από πλήθος όπλων και διαμετρημάτων, σε μια άσκηση η οποία σε τέτοιο μέγεθος και έκταση είχε να πραγματοποιηθεί χρόνια.

Η ενόχληση αυτή εκφράστηκε μέσω δημοσιευμάτων στον τουρκικό φιλοκυβερνητικό Τύπο, ο οποίος αναφέρει ότι οι Έλληνες δεν μπορούν να κάνουν ασκήσεις εκεί καθώς το σύμπλεγμα των Δωδεκανήσων θεωρείται αποστρατικοποιημένο βάση της συμφωνίας των Παρισίων το 1947.

Βέβαια οι Τούρκοι ξεχνούν ότι η συγκεκριμένη συμφωνία δεν τους αφορά καθώς η χώρα τους δεν ήταν συμβαλλόμενο κράτος αφού δεν την είχε υπογράψει, αλλά σε οποιαδήποτε περίπτωση πρόκειται για άσκηση Εθνοφυλακής!

Συνήθως ασκήσεις που πραγματοποιούνται στο νησιωτικό χώρο, δεν απασχολούν τα τουρκικά ΜΜΕ, αλλά αυτή τη φορά το θέμα έφτασε και στην Daily Sabah η οποία στην αγγλική της έκδοση αναφέρει ότι η Ελλάδα πραγματοποίησε τις ασκήσεις στο Καστελόριζο το οποίο απέχει μόλις δύο χλμ. από τις τουρκικές ακτές και σε ένα νησιωτικό σύμπλεγμα το οποίο πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένο, κατηγορώντας τη χώρα μας ότι εξοπλίζει τα νησιά του Α.Αιγαίου.

Παράλληλα όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα η άσκηση καταγράφηκε και παρακολουθήθηκε από τουρκικό UAV (αν και δεν αναφέρει εννοεί το Anka) το οποίο για μια τουλάχιστον ώρα πετούσε κοντά στο νησί, αλλά εντός του τουρκικού εναέριου χώρου, αφού διαθέτει αισθητήρες και κάμερες που μπορούν να δουν σε πολύ μεγάλες αποστάσεις.

To Koral απέναντι από τον ΕΣ σε νησιά και Έβρο: Ολοκληρώθηκαν οι παραδόσεις επιχειρησιακό το σύστημα

Την ίδια ώρα ο τουρκικός Στρατός αναφέρει ότι ολοκληρώθηκαν οι παραδόσεις του συστήματος ηλεκτρονικών παρεμβολών Koral ED και ότι το σύστημα είναι επιχειρησιακά έτοιμο.

Το Koral αποτελείται από δύο ξεχωριστές αυτόνομες μονάδες. Συνδυαζόμενες οι δύο αυτές μονάδες που φέρονται σε αντίστοιχα οχήματα, σε απόσταση έως και 500 μέτρων το ένα από το άλλο απαρτίζουν ένα ολοκληρωμένο συγκρότημα που μπορεί να καλύψει όλο σχεδόν το φάσμα ηλεκτρονικού πολέμου για την αντιμετώπιση των εχθρικών ραντάρ.

Η πρώτη από τις δύο μονάδες ουσιαστικά είναι το σύστημα ESM/ELINT (Koral ED), (οι παραδόσεις του οποίου ολοκληρώθηκαν) ενώ η άλλη, ένας ενεργός παρεμβολέας μεγάλης ισχύος και εμβέλειας (Koral ET).

Η πρώτη αναλαμβάνει τον εντοπισμό και την αξιολόγηση του στόχου και, ακολούθως, η δεύτερη την αδρανοποίησή του μέσω παρεμβολών


Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.