Για δεύτερη μέρα τουρκικά μαχητικά πετούν πάνω από το Καστελόριζο

Για δεύτερη μέρα τουρκικά μαχητικά πετούν πάνω από το Καστελόριζο

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από ελληνικό έδαφος στο Καστελόριζο.

Όπως ανακοίνωσε το ΓΕΑ:

THN ΠAPAΣKEYH 15 NOEMBPIOY 2019 ΣTIΣ 10:52, 2 TOYPKIKA F-16 ΠPAΓMATOΠOIHΣAN YΠEPΠTHΣH ANΩΘEN N. MEΓIΣTHΣ ΣTA 28.000 ΠOΔIA.

Η Άγκυρα αποφάσισε να προκαλέσει με την γνωστή πρακτική των υπερπτήσεων καθώς σήμερα είναι η «επέτειος» του Ψευδοκράτους.

«Η σημερινή θλιβερή επέτειος της ανακήρυξης του ψευδοκράτους στα κατεχόμενα από την Τουρκία εδάφη της Κύπρου, υπενθυμίζει στη Διεθνή Κοινότητα τη συνεχιζόμενη, επί 36ετία, κατάφωρη παραβίαση θεμελιωδών Αρχών του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και του Διεθνούς Δικαίου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως προσθέτει, «το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών με τις Αποφάσεις 541/1983 και 550/1984 έχει ρητά καταδικάσει την παράνομη, αποσχιστική και άκυρη αυτή οντότητα. Έχει επίσης καλέσει, όπως επιτάσσει η διεθνής νομιμότητα, όλα τα κράτη να μην την αναγνωρίσουν ή την βοηθήσουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο. Μόνη θλιβερή εξαίρεση περιφρόνησης των αποφάσεων αυτών η Τουρκία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.