«Όνειρο» με αεροδρόμιο & συστοιχίες πυραύλων στο Φαρμακονήσι είδε Τούρκος εθνικιστής που… κολύμπησε μέχρι εκεί (φώτο)

«Όνειρο» με αεροδρόμιο & συστοιχίες πυραύλων στο Φαρμακονήσι είδε Τούρκος εθνικιστής που… κολύμπησε μέχρι εκεί (φώτο)

Tον Αύγουστο του 2015 ένα Τούρκος εθνικιστής ισχυρίστηκε πως κολύμπησε από τις τουρκικές ακτές προς το Φαρμακονήσι, για να υψώσει την τουρκική σημαία.

Οι φωτογραφίες που ανήρτησε στη συνέχεια στα social media έγιναν viral από τους συμπατριώτες του, αν και από πουθενά δεν προέκυψε πως «τραβήχτηκαν» στο ελληνικό νησί αλλά παραπέμπουν στα μικρασιατικά παράλια.

Ο λόγος για τον 45χρονο σήμερα Ακπέρ Σουνάτσογλου, αθλητή κολυμβητικών μαραθωνίων, που τότε κατάφερε να γίνει επίκεντρο της δημοσιότητας στην Τουρκία, με ρεπορτάζ και συνεντεύξεις στα ΜΜΕ της χώρας.

Σχεδόν πέντε χρόνια μετά, ο Σουνάτσογλου ξαναθυμήθηκε το «κατεχόμενο» -από την Ελλάδα- Φαρμακονήσι και ως δεινός κολυμβητής, προσέγγισε και πάλι μυστικά το νησί για να έρθει μπροστά σε μία «μεγάλη έκπληξη», όπως ο ίδιος ανακοίνωσε μ’ επιστολή διαμαρτυρίας προς τα τουρκικά ΜΜΕ.

«Η Ελλάδα έχει τοποθετήσει συστοιχίες πυραύλων στραμμένες προς την Τουρκία, με το εύρος τους να μπορούν να χτυπήσουν την Άγκυρα. Κατασκεύασαν αεροδρόμιο και τοποθέτησαν μεγάλο ραντάρ» υποστήριξε, συμπληρώνοντας πως οι ελληνικές κινήσεις : «Έρχονται σ’ αντίθεση με όσα αναφέρει ρητά η Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης για αφοπλισμό των νησιών. Οι Έλληνες όχι μόνο κατέλαβαν το Μπουλαμάτς Αντασι (Φαρμακονήσι) αλλά εγκατέστησαν σ’ αυτό και πυραύλους που απειλούν την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας». Η ανακοίνωση του 45χρονου κολυμβητή καταλήγει, λέγοντας πως θα συνεχίσει να κολυμπάει προς το Φαρμακονήσι, που κατέχεται παράνομα από την Ελλάδα και ζητώντας από την Άγκυρα να λάβει μέτρα : «Το Φαρμακονήσι ανήκει στα 16 νησιά που κατέχει παράνομα η Ελλάδα. Η ασφάλεια και εθνική κυριαρχία τονίζει κινδυνεύει και προειδοποιώ για αυτό τους πολίτες και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου να λάβει μέτρα».

Βέβαια αυτή τη φορά η ανακοίνωση του Σουνάτσογλου, δεν συνοδεύτηκε από φωτογραφικό υλικό, οπότε δεν έχουμε εικόνα του φανταστικού αεροδρομίου, του ραντάρ και των πυραύλων που έχει κατασκευάσει και τοποθετήσει αντίστοιχα η Ελλάδα, σύμφωνα με τη φαντασία του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το θέμα βέβαια δεν είναι τα όσα φαιδρά υποστηρίζει ο 45χρονος, που δηλώνει «Κεμαλιστής», αλλά η σπουδή των τουρκικών ΜΜΕ να δημοσιεύσουν τους ανυπόστατους ισχυρισμούς του, που βέβαια δεν τεκμηριώνονται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.