Μ.Τσαβούσογλου: «Η μειονότητα στην Θράκη είναι τουρκική και θα παραμείνει έτσι»

Μ.Τσαβούσογλου: «Η μειονότητα στην Θράκη είναι τουρκική και θα παραμείνει έτσι»

Με μήνυμα του στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου αμφισβήτησε ευθέως για άλλη μια φορά την Συνθήκη της Λωζάνης αποκαλώντας την ελληνική μουσουλμανική μειονότητα, τουρκική.

Την ανάρτηση την έκανε ως απάντηση στον Έλληνα ΠτΔ Π.Παυλόπουλι,

Ο Τσαβούσογλου δήλωσε πως «ο πρόεδρος μιας χώρας που λέγεται πως είναι η κοιτίδα της δημοκρατίας, την Μουσουλμανική Τουρκική μειονότητα την αποκάλεσε ως Ελληνική Μουσουλμανική μειονότητα. Παρά τις τόσες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Οτιδήποτε και να πείτε ,η Τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης ήταν Τουρκική εδώ και αιώνες και θα παραμείνει Τουρκική».

Ο Προκόπης Παυλόπουλος στις 18 Ιανουαρίου επισκεπτόμενος τον Έβρο και συγκεκριμένα το Διδυμότειχο υπενθύμισε στην Άγκυρα, τη βασική διάκριση την οποία έκανε η Συνθήκη της Λωζάνης ιδίως σε ότι αφορά στη φύση των ανθρώπων που κατοικούν στην Ελλάδα και ειδικότερα στη Θράκη αλλά και στους Έλληνες της Τουρκίας.

«Ό,τι και να λέγεται από οποιαδήποτε πλευρά μια είναι η αλήθεια κατά το διεθνείς δίκαιο και αυτή η αλήθεια είναι αδύνατον να παραγραφεί με οποιονδήποτε τρόπο . Η αλήθεια είναι πως κατά τη Συνθήκη της Λωζάνης, η Μουσουλμανική Μειονότητα η οποία ζει στη Θράκη είναι θρησκευτική μειονότητα δεν είναι εθνική μειονότητα με κανέναν τρόπο», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μάλιστα στην ομιλία του τότε, δεν παρέλειψε να τονίσει τι συμβαίνει και με την μειονότητα της Κωνσταντινούπολης, η οποία είναι Εθνική μειονότητα όπως τόνισε, σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης, κάτι που τόσο οι πρόγονοί μας όσο και οι Θράκες σεβάστηκαν στο ακέραιο είπε χαρακτηριστικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.