Τουρκική υβριδική επιχείρηση με παράνομους μετανάστες και ειδικές δυνάμεις στην Στρογγύλη

Τουρκική υβριδική επιχείρηση με παράνομους μετανάστες και ειδικές δυνάμεις στην Στρογγύλη

Σε μία οργανωμένη απόβαση παράνομων μεταναστών, με την συνοδεία τουρκικών πολεμικών σκαφών προχώρησε η Αγκυρα, τις πρωινές ώρες χωρίς να ανακοινωθεί τίποτα από την Αθήνα, η οποία σαφώς προσπάθησε να αποκρύψει το γεγονός: Περί τα 20 άτομα αποβιβάστηκαν στη νήσο Στρογγύλη, το τελευταίο εδαφικό σημείο της ελληνικής επικράτειας στα νοτιοανατολικά του Καστελόριζου, ένα μικρό νησί με «ειδικό βάρος» αντιστρόφως μεγάλο του μεγέθους του. αφού βάσει της Στρογγύλης συνιστάται η δυνητική ελληνική ΑΟΖ και συναντά την κυπριακή ΑΟΖ.

Για να γίνει αντιληπτή η τουρκική επιχείρηση που απέκρυψε η κυβέρνηση (να πούμε ότι η Στρογγύλη απέχει κάποια μίλια από τις μικρασιατικές ακτές και είναι αδύνατον να βρεθούν εκεί παράνομοι μετανάστες χωρίς να είναι οργανωμένη η κίνηση) το σκάφος που μετέφερε τους αλλοδαπούς και τους αποβίβασε στο νησί, δεν έγινε καν εγκαίρως αντιληπτό.

Η παρουσία τους έγινε αντιληπτή από τις ελληνικές αρχές παρά μόνο αφού αποβιβάστηκαν στο νησί (!) και τότε μόνο κινητοποιήθηκε το Λιμενικό και έσπευσε στην Στρογγύλη, ενώ ήδη δύο τουρκικά σκάφη, ένα της Ακτοφυλακής κι ένα του τουρκικού Ναυτικού επιχείρησαν να… «διασώσουν» τους παράνομους μετανάστες από την Στρογγύλη.

Δηλαδή να κάνουν απόβαση στο νησί!

Λίγο αργότερα εμφανίστηκαν ελληνικά σκάφη του Λιμενικού και των αμφιβίων καταδρομών και τα τουρκικά σκάφη αποχώρησαν.

Μέχρι πριν λίγο η φρουρά του νησιού, είχε αναλάβει την φροντίδα των παράνομων μεταναστών (μεταξύ τους και τρία παιδιά) και επρόκειτο να έρθει άλλο σκάφος του Λιμενικού και να τους παραλάβει.

Διενεργείται έρευνα για να διαπιστωθεί πώς έφτασαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί οι αλλοδαποί στο νησί, που όπως προαναφέραμε, έχει ειδική στρατηγική σημασία.

Το νησί κατοικείται από μία ή δύο οικογένειας που κατά τους θερινούς μήνες ασχολούνται με τον τουρισμό (πολλά σκάφη «δένουν» στο νησί) και την γεωργία, ενώ επάνω υπάρχει μία διμοιρία ως φρουρά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.