ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Περίεργη τουρκική κίνηση: «Για εξηγήσεις» κλήθηκε ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα για τα επεισόδια σε Αιγαίο και Εβρο

Περίεργη τουρκική κίνηση: «Για εξηγήσεις» κλήθηκε ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα για τα επεισόδια σε Αιγαίο και Εβρο

Η Άγκυρα, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Anadolu, κάλεσε για «εξηγήσεις» στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών τον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα, Μιχαήλ – Χρήστο Διαμέση (φωτό), για επεισόδια που έχει προκαλέσει η ίδια η Άγκυρα σε Έβρο και Αιγαίο!

Πρόκειται για μία πρόκληση πολύ ουσιαστική αφού όπως θα δούμε στην συνέχεια, τέθηκαν και άλλα ζητήματα. Θυμίζει πολύ «τελεσίγραφο».

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, από τον Έλληνα πρέσβη ζητήθηκε να σταματήσουν οι παραβιάσεις των τουρκικών χωρικών υδάτων, να προειδοποιήσει τις μονάδες στα χερσαία σύνορα και να τεθεί τέλος στην κράτηση των δημοσιογράφων που ασκούν το καθήκον τους καλύπτοντας την κατάσταση των προσφύγων στη Ρόδο και τη Λέσβο.

Ειδικά για το συμβάν που σημειώθηκε στις 01:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης, όταν σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής επιχείρησε να εμβολίσει σκάφος του ΛΣ εντός των Εθνικών Χωρικών Υδάτων η Άγκυρα προβάλει τον ισχυρισμό ότι το σκάφος του ΛΣ ήταν αυτό που παραβίασε τα τουρκικά ύδατα!

Επίσης, το Anadolu κάνει λόγο για «παραβιάσεις των τουρκικών χωρικών υδάτων» από ελληνικά σκάφη, καθώς και για «κράτηση δημοσιογράφων».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Προφανώς, τις τελευταίες ημέρες δεν καταγράφηκε καμία κράτηση δημοσιογράφου στη χώρα μας, πολλώ δε μάλλον Τούρκου ανταποκριτή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.