Τα μάζεψαν & έφυγαν οι Τούρκοι κομάντο από τα σύνορα – Ο Έβρος παρέσυρε τις σκηνές τους (φώτο)

Τα μάζεψαν & έφυγαν οι Τούρκοι κομάντο από τα σύνορα – Ο Έβρος παρέσυρε τις σκηνές τους (φώτο)

Ολική είναι η προσωρινή (σύμφωνα με τα λεγόμενα των Τούρκων) αποχώρηση της Τουρκίας από την περιοχή των ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρο ( όσον αφορά τουλάχιστον το μέτωπο της παράνομης μετανάστευσης) , αφού μετά τους επίδοξους εισβολείς αποχώρησαν και οι άνδρες της τουρκικής στρατοχωροφυλακής που τους υποστήριζαν και τους κατεύθυναν.

Μετά τούς χιλιάδες επίδοξους παράνομους μετανάστες, που ήταν συγκεντρωμένοι για σχεδόν ένα μήνα στο Παζαρκουλέ στα ελληνοτουρκικά σύνορα στις Καστανιές, και οι δυνάμεις της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής που είχαν «στρατοπεδεύσει» στην τουρκική όχθη του Έβρου αποχώρησαν από την περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από στρατό και αστυνομία, από την περασμένη Τρίτη στελέχη της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής και των Ειδικών Δυνάμεων της αστυνομίας, ξέστησαν τις σκηνές που είχαν στήσει στο αριστερό ανάχωμα του Έβρου και αποχώρησαν από το σημείο.

Πρόκειται για περιοχές του ποταμού, απέναντι από το Τυχερό, τον Πέπλο, την Γεμιστή, τις Φέρες και τους Κήπους. Φαίνεται πως η αποχώρηση κρίθηκε αναγκαία όχι μόνο λόγω κορωνοϊού αλλά και επειδή ανέβηκε η στάθμη των νερών του Έβρου που είχε ως αποτέλεσμα να παρασυρθούν σκηνές και άλλες πρόχειρες εγκαταστάσεις που είχαν στηθεί δίπλα στην όχθη.

Φωτογραφία από την ελληνική πλευρά του ποταμού Έβρου, από την περιοχή του Σουφλίου, μαρτυρά την αποχώρηση των δυνάμεων της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής που είχε «διαφημιστεί» ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της κρίσης στον Έβρο, από τον υπουργό Εσωτερικών Σοϊλού.

Δυνάμεις της Στρατοχωροφυλακής, αλλά και Ειδικών Δυνάμεων της τουρκικής αστυνομίας, είχαν μεταφερθεί στον Έβρο προκειμένου ν’ αποτρέψουν επιστροφές παράνομων μεταναστών από την ελληνική πλευρά προς την Τουρκία.

Κάποια παλαιότερα βίντεο από τις πρώτες ημέρες των Τούρκων κομάντο στον Έβρο

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.