ΠΝ & Λιμενικό «απλώθηκαν» σε όλο το Αιγαίο για να σταματήσουν παράνομους μετανάστες & τουρκικές επιθετικές ενέργειες

ΠΝ & Λιμενικό «απλώθηκαν» σε όλο το Αιγαίο για να σταματήσουν παράνομους μετανάστες & τουρκικές επιθετικές ενέργειες

Aπό την Σαμοθράκη έως το Καστελόριζο αλλά και νότια της Κρήτης το Πολεμικό Ναυτικό μαζί με το Λιμενικό προχωρούν σε μια πολυεπίπεδη επιχείρηση προστασίας των θαλασσίων συνόρων και από τους παράνομους μετανάστρς που θέλει να προωθήσει η Άγκυρα και από τις παράνομες προθέσεις του τουρκικού Ναυτικού.

Μαζί με το Λιμενικό θα απλώσει ένα μεγάλο «δίχτυ» προστασίας στα ακριτικά μας νησιά έναντι ενδεχόμενης προσπάθειας μαζικής απόβασης παράνομων μεταναστών μέρος των οποίων θα χρησιμοποιηθεί ως «κορωνο-βόμβες».

Όπως και στον Έβρο θα επιχειρηθεί να ματαιωθεί η ασύμμετρη επίθεση δια θαλάσσης.

Ταυτόχρονα Μονάδες του Στόλου έχουν αναλάβει να επιτηρούν κάθε «ύποπτο» εμπορικό πλοίο το οποίο πλέει προς τα ελληνικά νησιά και να σπεύσουν όπου χρειαστεί όπως έκανε κανονιοφόρος πριν από δύο εβδομάδες κοντά στο Αγαθονήσι.

Είτε πρόκειται για πλοία-«φαντάσματα», το οποία μεταφέρουν ενδεχομένως παράνομους μετανάστες, είτε για πλοία τα οποία φορτωμένα με όπλα κατευθύνονται προς τη Λιβύη.

Ακόμα και το σενάριο αντιμετώπισης «στημένου» ναυαγίου, όπως άλλωστε έχει συμβεί στο παρελθόν, βρίσκεται στον σχεδιασμό των επιτελών του Πολεμικού Ναυτικού.

Και δεν σταματά εδώ η αποστολή των πλοίων του Στόλου αφού βασικό τους μέλημα αποτελεί πάντα η παρακολούθηση των τουρκικών πολεμικών πλοίων επιφανείας και υποβρυχίων σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο όπως και των ερευνητικών σκαφών των γειτόνων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πέντε φρεγάτες έχει στείλει η Άγκυρα ανοιχτά της Λιβύης ενώ πολλά πλοία του στόλου της έχουν βγει έξω από τους ναυστάθμους προφανώς σε μια ιδιότυπη καραντίνα εξαιτίας του κορωνοϊού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.