ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Μ.Τσαβούσογλου: «Θα συνεχίσουμε τις έρευνες στην Μεσόγειο» – Τι περιμένουν στην Αθήνα μετά τον κορωνοϊό

Μ.Τσαβούσογλου: «Θα συνεχίσουμε τις έρευνες στην Μεσόγειο» – Τι περιμένουν στην Αθήνα μετά τον κορωνοϊό

«Οι ερευνητικές δραστηριότητες της Τουρκίας για υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο θα συνεχιστούν και τώρα έχουμε και τρίτο πλωτό τρυπάνι», είπε ο Τούρκος Yπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε διαδικτυακή συζήτηση που οργανώθηκε από το τουρκικό τμήμα της δεξαμενής σκέψης Atlantic Council στην Τουρκία και την Οργάνωση Τουρκικής Κληρονομιάς.

Η Τουρκία περιμένει να σταματήσει η πανδημία του κορωνοϊού στην επικράτειά της για να ξεκινήσει τις επόμενες επιθετικές ενέργειές της.

Στην Αθήνα γνωρίζουν πως υπάρχει μια μικρή «ανάπαυλα» η οποία και θα τελειώσει με την λήξη του προβλήματος του κορωνοϊού.

Η ασθένεια δεν είναι τέτοιου μεγέθους που να μπορέσει να θέσει εκτός μάχης την Άγκυρα. Μάλιστα από την στιγμή που η Τουρκία αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα, είναι αυτό ένας λόγος παραπάνω για να «τρέξει» τις επιθετικές της ενέργειες προς αρπαγή των υδρογονανθράκων των άλλων, δηλαδή της Ελλάδας και της Κύπρου.

Ο Τσαβούσογλου όταν λέει έρευνες στην Μεσόγειο εννοεί και την ελληνική υφαλοκρηπίδα όπως την αρπάζει η Άγκυρα με βάση το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο.

Απαντώντας σε ερώτημα σχετικό με τις γεωτρήσεις της Τουρκίας στη κυπριακή ΑΟΖ είπε:

«Ζητήσαμε από την ΕΕ, τον ΟΗΕ, ακόμη και την Ελλάδα, ότι οι Ελληνοκύπριοι δεν θα έπρεπε να είχαν πραγματοποιήσει οποιεσδήποτε δραστηριότητες, γεωτρήσεις ή εκμετάλλευση, στην Ανατολική Μεσόγειο προτού καταλήξουν σε συμφωνία για ακριβοδίκαιη κατανομή εσόδων. Δυστυχώς δεν συνέβη», είπε, αναφερόμενος στην οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων, και τα “νόμιμα και ίσα δικαιώματα των Τ/κ” στους φυσικούς πόρους.

«Συνεχίζουμε να προτείνουμε έναν νέο διάλογο για την Ανατολική Μεσόγειο στο υψηλότερο επίπεδο. Ο Πρόεδρος Ερντογάν πράγματι το πρότεινε στο Λονδίνο στον Πρωθυπουργό Μητσοτάκη, αλλά η Ελλάδα προτιμά να ασκεί πιέσεις ενάντια στα νόμιμα δικαιώματα της Τουρκίας στην περιοχή αντί να απαντά στις εκκλήσεις μας για ειλικρινή διάλογο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για μια εύλογη σταθερότητα, ο βασικός στόχος θα πρέπει είναι να έλθουν μαζί οι δύο πλευρές στο νησί για δίκαιη κατανομή των εσόδων και η πρόταση των τουρκοκυπριακών αρχών αντιπροσωπεύει τη μόνη λογική και ρεαλιστική βάση για μια λύση», είπε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.