ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Α.Συρίγος: «Δεν έχουμε στρατηγική έναντι της Τουρκίας και κάποια στιγμή θα φάμε γκολ»

Α.Συρίγος: «Δεν έχουμε στρατηγική έναντι της Τουρκίας και κάποια στιγμή θα φάμε γκολ»

Σε σημαντικές δηλώσεις που η επαλήθευσή τους θα φέρει μεγάλες αναταραχές στον εθνικό μας χώρο προέβη σήμερα ο Ά.Συρίγος, όχι τόσο για τις θέσεις της Τουρκίας αλλά για το ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει πλάνο αντίδρασης που σημαίνει ότι μπορεί να φάμε… “γκολ” όπως χαρακτηριστικά τόνισε γιατί δεν έχουμε στρατηγική.

Ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου – Εξωτερικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου και βουλευτής Α΄ Αθηνών της ΝΔ, Άγγελος Συρίγος, σε δηλώσεις που έκανε μεταξύ άλλων ανέφερε και τα εξής :

¨Η Τουρκία θα συνεχίσει την τακτική των προκλήσεων σε τρία επίπεδα.

Έχουμε τρία μέτωπα ενεργά αυτή τη στιγμή με την Τουρκία. Το ένα είναι το μεταναστευτικό, το άλλο είναι το Αιγαίο με τις υπερπτήσεις και τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου, αλλά και με συγκρούσεις πλοίων του λιμενικού και το τρίτο είναι η Ανατολική Μεσόγειος», τόνισε ο κ. Συρίγος και πρόσθεσε ότι η Τουρκία αρχικά θα στοχεύσει στην Ανατολική Μεσόγειο.

Θα συνεχίσει την τακτική των εντάσεων, απλά τώρα περιμένει να τελειώσει η ιστορία με τον κορονοϊό και θα βγει στην Ανατολική Μεσόγειο. Είναι βέβαιο.

Η Τουρκία δεν θα μας «διευκολύνει» και θα συντηρήσει την ένταση και στο μεταναστευτικό και στο Αιγαίο.

Και συνέχισε, όπως αναφέρει το sputniknews.gr, “Συμμάχους έχουμε, περισσότερους από κάθε άλλη φορά. Τη δύσκολη δουλειά όμως θα την κάνουμε μόνοι μας, δεν θα έρθει κανείς να μας βοηθήσει. Εκείνο όμως που υπολογίζεις είναι ότι θα έχεις υποστήριξη την επόμενη ημέρα. Αλλά τις δύσκολες ώρες θα είσαι μόνος σου.Θα δούμε ξανά τις προκλήσεις στα σύνορα, στον Έβρο. Αυτή τη στιγμή οι Τούρκοι προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν το μήνυμα του Έβρου και να το προσαρμόσουν στα νέα δεδομένα. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα δούμε επανάληψη του Έβρου όπως έγινε, θα δούμε κάτι άλλο. Το μεταναστευτικό είναι ένα χαρτί που η Τουρκία δεν θα το εγκαταλείψει.

Θεωρώ ότι είμαστε σε μία φάση που χρειαζόμαστε δύο πράγματα. Πρώτον, μια στρατηγική έναντι της Τουρκίας. Δεν την έχουμε. Δεν μας λείπει τώρα, μας λείπει εδώ και πολλά χρόνια. Δεύτερον είναι αυτή η στάση άμυνας που έχουμε, δηλαδή αυτή τη στιγμή εμείς αμυνόμαστε στις τουρκικές πρωτοβουλίες. Όταν παίζεις -με όρους ποδοσφαιρικούς- στη “μικρή σου περιοχή”, κάποια στιγμή θα το φας το γκολ. Οπότε οφείλουμε να αναπτύξουμε κινήσεις τέτοιες στην Τουρκία που να ξεπερνούν το αμυντικό επίπεδο στο οποίο είμαστε τώρα, το οποίο βέβαια σχετίζεται με το πρώτο βήμα που είναι η στρατηγική.¨

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.