Πρώην Αρχηγός Στόλου για Έβρο: «Η κατάληψη εθνικού εδάφους αντιμετωπίζεται με εξολόθρευση εισβολέων & όχι με διάβημα»

Πρώην Αρχηγός Στόλου για Έβρο: «Η κατάληψη εθνικού εδάφους αντιμετωπίζεται με εξολόθρευση εισβολέων & όχι με διάβημα»

Ο Επίτιμος Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος ε.α. Κωνσταντίνος Μαζαράκης-Αινιάν με ανάρτησή του στο facebook ξεκαθαρίζει πως τα όσα έγιναν στις Φέρρες με κατάληψη ελληνικού εδάφους από δυνάμεις της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής αποτελούν στρατηγική ήττα και μεγάλη χαμένη ευκαιρία «για εξολόθρευση δυνάμεων εισβολής» χωρίς να υπάρξει στη συνέχεια μια επέκταση της κρίσης.

Χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία για αποφασιστική αντιμετώπιση του τουρκικού υβριδικού πολέμου μετά την οποία η Άγκυρα απλώς θα «λούφαζε» καθώς ο Έβρος δεν αφήνει περιθώρια για γενικευμένες κινητοποιήσεις και αντιδράσεις.

Δείξαμε έτσι, πως ότι κι αν συμβεί είμαστε αποφασισμένοι να μην κάνουμε χρήση όπλων.

“Η κατάληψη εθνικού εδάφους έστω και λίγων τετραγωνικών μέτρων δεν αντιμετωπίζεται με διαβήματα. Αντιμετωπίζεται με εξολόθρευση των δυνάμεων εισβολής.

Χάσαμε τεράστια ευκαιρία κεφαλαιοποίησης της επιτυχίας αποτροπής της υβριδικής επίθεσης που έγινε στον Έβρο προ τριμήνου. Επιβεβαιώνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να μην αντιδράσουμε με τα όπλα σε οποιαδήποτε πρόκληση της Τουρκίας.

Ήταν ευκαιρία γιατί η κατάληψη εθνικού εδάφους έγινε στον Έβρο και όχι στο Αιγαίο όπου υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες η αρχική κρίση να εξελιχθεί άμεσα σε γενικευμένες αεροναυτικές επιχειρήσεις.

Δεν χρειάζεται περαιτέρω επέκταση αλλά δυστυχώς χάσαμε πολύ περισσότερα από μερικά μέτρα λασπωμένης γής. Πρόκειται για στρατηγική (πέραν της τακτικής) ήττα”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.