ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Άρθρο του Bloomberg υπέρ της Αγκυρας για ελληνική υφαλοκρηπίδα: «Η Τουρκία επεκτείνεται σε αμφισβητούμενα ύδατα»

Άρθρο του Bloomberg υπέρ της Αγκυρας για ελληνική υφαλοκρηπίδα: «Η Τουρκία επεκτείνεται σε αμφισβητούμενα ύδατα»

Σε ένα προκλητικό άρθρο προχώρησε πριν λίγες ώρες το Bloomberg. Ο τίτλος του άρθρου στα αγγλικά αναφέρει: ”Η Τουρκία επεκτείνει την εξερεύνηση για πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε αμφισβητούμενα ύδατα”.

Το άρθρο το γράφει Τούρκος και αναφέρει πως η Τουρκία δεσμεύθηκε «να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της στην ανατολική Μεσόγειο», όπου ετοιμάζεται να εκδώσει νέες άδειες εξερεύνησης ενέργειας παρά τις αντιρρήσεις της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προήδρευσε συνεδρίασης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας αργά την Τρίτη, στην οποία πολιτικοί και στρατιωτικοί ηγέτες συζήτησαν τις «δραστηριότητες ορισμένων χωρών κατά των συμφερόντων της Τουρκίας στη Μεσόγειο», σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξεδόθη μετά τη συνεδρίαση.

«Η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της στη ξηρά, τον αέρα και τη θάλασσα χωρίς καμία παραχώρηση», ανακοίνωσε το συμβούλιο, συνεχίζει το Bloomberg.

Η ανατολική Μεσόγειος έχει γίνει ένα ενεργειακό «θερμό σημείο» με σημαντικά ευρήματα για την Κύπρο -που είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης- το Ισραήλ και την Αίγυπτο τα τελευταία χρόνια, και η κίνηση της Τουρκίας να εξασφαλίσει ένα μερίδιο των πόρων σε αυτά τα ύδατα έχει επιδεινώσει την ένταση σε μια ήδη ταραχώδη περιοχή, επισημαίνει το Bloomberg.

«Η Ελλάδα, η Αίγυπτος και ορισμένες άλλες χώρες προσπάθησαν να μας αποκλείσουν» από την κατανομή των ενεργειακών πόρων στη Μεσόγειο, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην τηλεόραση TV24 σε συνέντευξη την Τετάρτη. «Κάθε συμφωνία που αποκλείει την Τουρκία δεν μπορεί να επιβιώσει και δεν είναι έγκυρη, δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο γεγονός», είπε με έμφαση.

Αφού έστειλε στρατεύματα στη βόρεια Κύπρο μετά το πραξικόπημα του 1974 με στόχο την ένωση του νησιού με την Ελλάδα, η Άγκυρα αντιτίθεται σθεναρά στις Κυπριακές γεωτρήσεις χωρίς συμφωνία για το μοίρασμα των εσόδων, σημειώνει το πρακτορείο Bloomberg.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συνήψε επίσης συμφωνία με τη Λιβύη για τα θαλάσσια σύνορά τους, κάτι που οδήγησε τον Ερντογάν να ανακηρύξει δικαιώματα σε τμήματα του βυθού, τα οποία όμως η Αθήνα λέει ότι είναι ελληνικά με βάση το διεθνές δίκαιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.