ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Άγκυρα: «Η Ελλάδα να ξυπνήσει από το όνειρο – Οι συμμαχίες δεν την ωφελούν»

Άγκυρα: «Η Ελλάδα να ξυπνήσει από το όνειρο – Οι συμμαχίες δεν την ωφελούν»

Με την καταπληκτική διαστρεβλωτική ικανότητα που μόνο οι Τούκοι διαθέτουν ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Χαμί Ακσόι, απαντώντας στις χθεσινές κοινές δηλώσεις του Νίκου Δένδια και του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ, από τον Έβρο, δήλωσε πως «η Αθήνα πρέπει να ξυπνήσει από το όνειρο» και πως «οι συμμαχίες που συγκροτεί δεν θα την ωφελήσουν».

Βέβαια, για να έχει το θράσος να μιλάει με αυτόν τον τόνο είναι γιατί ξέρει ότι επί του πρακτέου «δεν υπάρχουν σύμμαχοι» και κανείς δεν πρόκειται να κάνει ποτέ τίποτε εναντίον της Τουρκίας πέρα από το να την καταδικάσει λεκτικά και αυτό ελαφρώς.

Σαφώς εννοεί την ΕΕ η οποία πέρα από δηλώσεις δεν παίζει κανέναν ουσιαστικό ρόλο.

«Οι δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών αποτελούν μια νέα προσπάθεια της Ελλάδας να καλύψει τις παραβιάσεις των ανθρώπινων δικαιωμάτων και των αδικημάτων εναντίον των προσφύγων -υπό την ομπρέλα της Ε.Ε.» τόνισε, χαρακτηριστικά, σε γραπτή ανακοίνωση.

«Υπενθυμίζουμε σ’ όλους ότι η προστασία των προσφύγων είναι ηθική και νομική υποχρέωση κάθε κράτους μέλους του Συμβουλίου της Ευρώπης» συνέχισε ο Τούρκος διπλωμάτες.

Κάλεσε δε την Ελλάδα και την Ε.Ε. να «ανταποκριθούν στις ηθικές τους ευθύνες και να σεβαστούν τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο».

«Οι δηλώσεις του κ. Δένδια για το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, είναι εκτός πραγματικότητας. Η Ελλάδα θα πρέπει να ξυπνήσει από το όνειρο» τόνισε ο Ακσόι, αναφερόμενος στις εξελίξεις ως προς τις θαλάσσιες ζώνες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Οι προσπάθειες συγκρότησης συμμαχιών εναντίον της Τουρκίας, δεν θα ωφελήσει την Ελλάδα. Αντ’ αυτού, πρέπει να επιδείξει σεβασμό στα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα της Τουρκίας» κατέληξε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.