Το Oruc Reis πάει… Κάρπαθο – Συγκαλείται εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ

Το Oruc Reis πάει… Κάρπαθο – Συγκαλείται εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ

Ο κύβος ερρίφθη καθώς το Oruc Reis «χαράζει» πορεία προς περιοχή νότια της Καρπάθου ανοιχτά του συμπλέγματος της Μεγίστης και οι επόμενες ώρες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες.

H Άγκυρα εξέδωσε πριν από λίγο νέα NAVTEX.

Ουσιαστικά πρόκειται για την ίδια περιοχή που ήθελε η Αγκυρα να πραγματοποιήσει έρευνες τον Ιούλιο.

Την δεσμεύει για την χρονική περίοδο μεταξύ 10 και 23 Αυγούστου όπως αναφέρει και η τουρκική «Χουριέτ».

Από σήμερα το πρωί, στις 05:00, ενεργοποιείται και η Navtex για την άσκηση με πραγματικά πυρά των τουρκικών πολεμικών πλοίων.

Η τουρκική NAVTEX
TURNHOS N/W : 1024/20
MEDITERRANEAN SEA
1.SEISMIC SURVEY, BY R/V ORUC REIS, ATAMAN AND CENGIZ HAN BETWEEN 10-23 AUG 20 IN AREA BOUNDED BY;
33 55.22 N – 027 59.83 E
34 58.25 N – 030 31.50 E
34 18.18 N – 030 54.52 E
34 17.03 N – 030 06.12 E
33 49.84 N – 030 06.78 E
33 41.25 N – 028 46.16 E
33 47.41 N – 028 21.48 E
33 53.37 N – 027 59.90 E
6 NM BERTH REQUESTED.

CANCEL THIS MESSAGE 232059Z AUG 20.

Σύμφωνα με το marine traffic, το Oruc Reis, απενεργοποίησε τους πομπούς του, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει σαφής εικόνα για το πού βρίσκεται. Στην απενεργοποίηση των πομπών εντοπισμού τους, προχώρησαν και τα άλλα δύο βοηθητικά του σκάφη που βρίσκονται, επίσης, αγκυροβολημένα, έξω από το λιμάνι της Αττάλειας και έχουν να δώσουν στίγμα σχεδόν από τις επτά το απόγευμα.

Συνεδριάζει εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ σήμερα το μεσημέρι, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά και τη νέα πρόκληση της Τουρκίας με την έκδοση της Navtex για έρευνες νότιως της Καρπάθου και του Καστελόριζου.

Οπως αναφέρει το γραφείο τύπου του Πρωθυπουργού:

Συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Στις 12.00 θα συνεδριάσει υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ).
Ήδη τα τουρκικά ΜΜΕ δείχνουν να ετοιμάζουν την τουρκική κοινωνία για μείζονα στρατιωτική κρίση με την Ελλάδα, στα κεντρικά δελτία ειδήσεων.

Προφανώς, η Άγκυρα ετοιμάζει μεθοδευμένη κλιμάκωση στο νοτιοανατολικό Αιγαίο καθώς μεταδίδονται σωρηδόν τα προαπαιτούμενα σχετικά «ρεπορτάζ» σύμφωνα με τα οποία για όλα φταίει η Ελλάδα

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά «την ώρα που το τουρκικό Ναυτικό ετοιμαζόταν να κάνει ασκήσεις» κοντά στο Καστελόριζο, «οι Έλληνες έστειλαν πολεμικά σκάφη στην περιοχή».

Αναφέρουν μάλιστα ότι μόλις ένα πλοίο του τουρκικού στόλου τους βρισκόταν στην περιοχή το ελληνικό ΠΝ έκανε την εμφάνιση του με «πολλά πλοία».

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα τα πλοία Ataman και Genghis Han συνοδεύουν το Oruç Reis.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.