ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Η Άγκυρα βάζει στο «μάτι» και τη Θράκη: Τουρκικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι ο ΕΣ μπήκε σε μειονοτικά χωριά (φώτο)

Η Άγκυρα βάζει στο «μάτι» και τη Θράκη: Τουρκικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι ο ΕΣ μπήκε σε μειονοτικά χωριά (φώτο)

Προπαγάνδα παντού και σε όλα κάνει η Άγκυρα, αυτή τη φορά άφησε τις εξελίξεις στο Αιγαίο και έπιασε τη Θράκη, καθώς ο φιλοκυβερνητικός Τύπος τους υποστηρίζει ότι ο Ελληνικός Στρατός μπήκε σε χωριά που υπάρχει «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη.

Αποφασισμένοι να θέσουν ξανά θέμα Θράκης είναι οι Τούρκοι, οι οποίοι για δεύτερη φορά σε λιγότερο από 48 ώρες αναφέρονται στην δήθεν «τουρκική μειονότητα» και το καθεστώς απειλών από την Αθήνα.

Θυμίζουμε τη σχετική ανακοίνωση από το τουρκικό ΥΠΕΞ:

«Η Ελλάδα έκλεισε τα δημοτικά σχολεία που ανήκουν στην τουρκική (σ.σ. μουσουλμανική) μειονότητα στη Δυτική Θράκη τα τελευταία 25 χρόνια, με το πρόσχημα των μέτρων λιτότητας στη χώρα και τον μικρότερο αριθμό μαθητών, μέσω «προσωρινής αναστολής, χωρίς διαβούλευση με τη μειονότητα.

Αυτή η πρακτική από την Ελλάδα αποτελεί μέρος των προσπαθειών αφομοίωσης και καταπίεσης προς τη μειονότητα στη Δυτική Θράκη. Εν τω μεταξύ, η ΕΕ ήταν απλώς θεατής της συστηματικής παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε μια χώρα-μέλος.

Ζητάμε από την Ελλάδα να σταματήσει τη συστηματική της πολιτική, η οποία δεν είναι συμβατή με τη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης, εμποδίζοντας την εκπαίδευση των παιδιών της μειονότητας και να ανοίξει ξανά τα σχολεία που έκλεισε».

Αυτή τη φορά τη σκυτάλη των προκλήσεων πήρε ο φιλοκυβερνητικός τύπος, μεταδίδοντας ο ελληνικός στρατός δήθεν στάλθηκε κατά της «τουρκικής μειονότητας» σε χωριά της Θράκης!

Οι Τούρκοι αρθρογράφοι πήραν εικόνες από άσκηση τμημάτων του Δ΄ Σώματος Σρατού σε χωριά της Ξάνθης, χρησιμοποιώντας τα πλάνα για να περάσουν το μήνυμα πως οι Έλληνες…απαντούν με αυτόν τον τρόπο στην αποστολή του ερευνητικού “Oruc Reis” στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ξεκάθαρα στους τίτλους τους μιλούν σε δήθεν προβοκατόρικες ενέργειες από το ελληνικό κράτος, αποκαλώντας μάλιστα «δικά τους χωριά» τον Εχίνο και τη Γλαύκη Ξάνθης:

«Πρόκληση από την Ελλάδα στη Δυτική Θράκη. Έστειλαν στρατό σε τουρκικό χωριό», αναφέρουν ενδεικτικά τα τουρκικά μέσα, σε ένα μόνο μικρό δείγμα του πολεμικού κλίματος που καλλιεργούν τις τελευταίες μέρες.

Είναι πλέον ξεκάθαρο πως η επαναφορά του ούτως ή άλλως ανύπαρκτου θέματος της Θράκης από την Τουρκία γίνεται στο πλαίσιο προσπαθειών να συρθεί η Ελλάδα σε διαπραγματεύσεις εφ’όλης της ύλης και επί παντός επιστητού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ίσως το επόμενο διάστημα και με δεδομένο ότι δεν θα αποκλιμακωθεί σύντομα η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά να περιμένουμε κι άλλες ανάλογες κινήσεις από την τουρκική πλευρά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.