ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

ΗΠΑ: 16 βουλευτές του Κογκρέσου ζητούν από τον Ν.Τραμπ να καταδικάσει τις ενέργειες της Τουρκίας

ΗΠΑ: 16 βουλευτές του Κογκρέσου ζητούν από τον Ν.Τραμπ να καταδικάσει τις ενέργειες της Τουρκίας

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις στο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής για τις πρόσφατες ενέργειες της Τουρκίας.

Τρία μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων εισήγαγαν πρόσφατα νομοσχέδιο, το οποίο θα επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία λόγω των S-400. Τώρα, μια διακομματική επιστολή προς τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και τον υπουργό Άμυνας Μαρκ Έσπερ καταδικάζει τις ενέργειες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο, τονίζοντας ότι αποσταθεροποιούν την περιοχή κι έχουν αυξήσει τις εντάσεις μεταξύ των μελών του ΝΑΤΟ.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ανήκει στους βουλευτές Φρανκ Πάλον από το Νιου Τζέρσεϊ, Κάρολιν Μαλόνι από τη Νέα Υόρκη και Γκας Μπιλιράκη από τη Φλόριντα. Την επιστολή υπογράφουν συνολικά 16 βουλευτές, οι οποίοι ζητούν από την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ να καταδικάσει ξεκάθαρα τις ενέργειες της Τουρκίας και να συνεργαστεί με τους περιφερειακούς εταίρους των ΗΠΑ για να μειώσει την ένταση στην περιοχή.

«Οι πρόσφατες ενέργειες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο αποτελούν μέρος ενός ατυχούς μοτίβου συμπεριφοράς που έχει σχεδιαστεί σκόπιμα για να αποσταθεροποιήσει την περιοχή και να εκμεταλλευτεί το χάος που θα προκύψει. Σε αυτήν την περίπτωση, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διέταξε τις τουρκικές στρατιωτικές μονάδες να παραβιάσουν τα κυρίαρχα εδάφη των συμμάχων μας στο ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας και της Κύπρου, γεγονός που σχεδόν οδήγησε σε ένα ατύχημα μεταξύ του τουρκικών, ελληνικών, κυπριακών και γαλλικών πλοίων. Η εκκωφαντική σιωπή της κυβέρνησης Τραμπ μετά τις συνεχείς απειλές με επίδειξη στρατιωτικής ισχύος από τον Ερντογάν πρέπει να τελειώσει», ανέφερε σχετικά ο Φρανκ Πάλον.

Ο Γκας Μπιλιράκης, από την πλευρά του, ανέφερε: «Οι ΗΠΑ πρέπει να καταδικάσουν γρήγορα και απερίφραστα τις πρόσφατες προκλητικές πράξεις της Τουρκίας. Η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν το απόλυτο δικαίωμα να αναπτύξουν τους πόρους υδρογονανθράκων στις ΑΟΖ τους. Δεν μπορούμε να αφήσουμε την Τουρκία να συνεχίσει να αποσταθεροποιεί την περιοχή και να απειλεί το πνεύμα συνεργασίας που έχει εμπεδωθεί».

Δηλώσεις έκανε και η Κάρολιν Μαλόνι: «Οι επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο τους τελευταίους μήνες έχουν αυξήσει τις εντάσεις στην περιοχή σε επικίνδυνα υψηλά επίπεδα. Οι παράνομες και επαναλαμβανόμενες παραβιάσεις της ελληνικής και κυπριακής κυριαρχίας από την πλευρά της Τουρκίας είναι απαράδεκτες και επικίνδυνες. Τις τελευταίες εβδομάδες η Ελλάδα χρειάστηκε να κινητοποιήσει γρήγορα τις ένοπλες δυνάμεις της ως απάντηση σε απειλές από την Τουρκία, αυξάνοντας την ανησυχητική προοπτική σύγκρουσης μεταξύ των κρατών μελών του ΝΑΤΟ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο υπουργός Πομπέο και ο υπουργός Έσπερ πρέπει να καταδικάσουν δημοσίως τις ενέργειες της Τουρκίας και να καταστήσουν απολύτως σαφές ότι οι ΗΠΑ δεν θα παραμείνουν σιωπηλές, καθώς η Τουρκία καταπατά τα δικαιώματα δύο από των πιο κρίσιμων συμμάχων μας στην περιοχή, την Ελλάδα και την Κύπρο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.