Προκλητικός ο Χ.Ακάρ: «Η Ελλάδα δεν μπορεί να θέλει στρατικοποίηση νησιών, 10 ν.μ. και μεγάλη ΑΟΖ για Καστελλόριζο»

Προκλητικός ο Χ.Ακάρ: «Η Ελλάδα δεν μπορεί να θέλει στρατικοποίηση νησιών, 10 ν.μ. και μεγάλη ΑΟΖ για Καστελλόριζο»

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας έθεσε για άλλη μια φορά ζήτημα αποστρατικοποίησης νησιών και το εναέριου χώρου της Ελλάδας ενώ για άλλη μια φορά στοχοποίησε το Καστελλόριζο στο ζήτημα των θαλάσσιων περιοχών ευθύνης.

Στην ομιλία του στην τελετή στο ναυπηγείο Τούζλα σχετικά με την παράδοση σύγχρονων συστημάτων για πλοία του τουρκικού Ναυτικού ο Ακάρ δήλωσε -όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του «Ελεύθερου Τύπου»,πως «πρέπει όλοι να γνωρίζουν πως δεν θα επιτρέψουμε καμία ενέργεια ή προσπάθεια καταπάτησης των δικαιωμάτων μας στην Γαλάζια μας Πατρίδα».

«Η πολιτική της Ελλάδας που βλέπει μόνο τα δικά της συμφέροντα δεν έχει σχέση με τη λογική, το διεθνές δίκαιο και την σχέση καλής γειτονίας. Η μονόπλευρη εφαρμογή της πολιτικής της όπως η στρατικοποίηση των νησιών, η εφαρμογή του εναέριου χώρου στα 10 μίλια, και απαίτηση θαλάσσιου χώρο δικαιοδοσίας 40.000 τ.χλμ για ένα τόσο μικρό νησί όπως το Καστελλόριζο», ανέφερε ο Ακάρ.

Ο ίδιος υποστήριξε πως «για εμάς η δήθεν συμφωνία της Αιγύπτου με την Ελλάδα είναι σαν να μην υπάρχει. Αυτή η συμφωνία είναι εναντίον των συμφερόντων των δυο λαών καθώς χάνουν και οι δυο λαοί».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Kανένας δεν θα μπορέσει να φυλακίσει τη χώρα μας στις ακτές της. Στην ανατολική Μεσόγειο έχουμε τη μεγαλύτερη ακτογραμμή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ακάρ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.