ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πάντως εμείς τα μανιτάρια τα προτιμούμε «σοτέ» και όχι πυρηνικά!

Προπαγανδιστικό γράφημα του Anadolu: «Τα ελληνικά νησιά που έχουν “παράνομα” δυνάμεις του ΕΣ» (φώτο)

Προπαγανδιστικό γράφημα του Anadolu: «Τα ελληνικά νησιά που έχουν “παράνομα” δυνάμεις του ΕΣ» (φώτο)

Συνεχίζει την προπαγάνδα η Άγκυρα, αυτή τη φορά το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu παρουσιάζει ένα infographic μέσα στο οποίο δείχνει που η Ελλάδα διατηρεί στρατιωτικές δυνάμεις.

Το infographic έχει τίτλο: «Η Ελλάδα παραβιάζει τις συνθήκες της Λωζάνης και των Παρισίων με την στρατικοποίηση νησιών του ανατολικού Αιγαίου» και υποστηρίζει:

«Η Ελλάδα παραβιάζει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τις συνθήκες παρά τις αντιρρήσεις της Τουρκίας. Η Αθήνα επιμένει να ενεργεί ενάντια στο καθεστώς αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου εξοπλίζοντας τα από τη δεκαετία του 1960».

Στον χάρτη που συνοδεύει το infographic, παρουσιάζονται τα νησιά του Αιγαίου Πελάγους, που η Τουρκία θεωρεί πως παράνομα διατηρεί η Ελλάδα στρατιωτικές δυνάμεις.

Το τελευταίο διάστημα, και λόγω της κρίσης στην ανατολική Μεσόγειο, όλο και περισσότερο η τουρκική ηγεσία και φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ της χώρας, θέτουν θέμα στρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου Πελάγους από τη χώρα μας, αποκρύπτοντας βέβαια το γεγονός πως αυτό συνέβη μετά το 1974 και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, αλλά και τη δημιουργία της περιβόητης «Στρατιάς Αιγαίου» στα μικρασιατικά παράλια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.