ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Άγκυρα: «Να αποστρατικοποιηθούν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου άμεσα και να παραδοθεί στην Τουρκία αριθμός νησιών»

Άγκυρα: «Να αποστρατικοποιηθούν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου άμεσα και να παραδοθεί στην Τουρκία αριθμός νησιών»

Με ανανεωμένο θράσος μετά την πρωτοκόλληση της τουρκολιβυκής συμφωνίας από τον ΟΗΕ και την μη αντίδραση των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας αλλά και την μη επιβολή κυρώσεων από την ΕΕ, η Άγκυρα ζητάει αποστρατικοποίηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και αριθμό νησιών να της παραδοθεί η κυριαρχία τους.

Η Άγκυρα επιδιώκει να θέσει στο τραπέζι των διερευνητικών συνομιλιών με την Ελλάδα την δική της ατζέντα με τις δικές της αναθεωρητικές απαιτήσεις όπως:

Η μη επέκταση στα 12 νμ
Το εύρος του εναέριου χώρου
Το ζήτημα της περιοχής έρευνας και διάσωσης
Αποστρατικοποίηση νησιών που βρίσκονται κοντά στις ακτές της Τουρκίας.

Αυτό αποκαλύπτουν Τούρκοι αξιωματούχοι ισχυρίζονται και μάλιστα, θέτουν θέμα «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο Πέλαγος, αμφισβητώντας την ελληνική κυριαρχία σε νησιά, νησίδες και βραχονησίδες, που η παραχώρησή τους στην Ελλάδα κατά αυτούς, δεν αναφέρεται ρητά σε Διεθνείς Συνθήκες.

«Πώς θα συζητήσουμε το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας όταν θα έχουμε αμφιβολίες για την κυριαρχία πολλών νησιών και βραχονησίδων» λένε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.