ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Νέα πρόκληση απέναντι από το Καστελόριζο: Σχημάτισαν τουρκική σημαία με λέιζερ ανήμερα 28ης Οκτωβρίου (βίντεο)

Νέα πρόκληση απέναντι από το Καστελόριζο: Σχημάτισαν τουρκική σημαία με λέιζερ ανήμερα 28ης Οκτωβρίου (βίντεο)

Η Τουρκία, για ακόμη μία φορά, προχώρησε σε προκλητική ενέργεια ανήμερα 28ης Οκτωβρίου.

Όπως φαίνεται σε βίντεο που αναρτήθηκε στο youtube, το βράδυ της Τετάρτης, σχηματίστηκε με λέιζερ την τουρκική σημαία, απέναντι από το Καστελόριζο, στην περιοχή Κας.

Η προκλητική αυτή ενέργεια φαίνεται να έρχεται ως απάντηση στη συμβολική κίνηση ενός κρητικού, ο οποίος ύψωσε την μεγαλύτερη ελληνική σημαία στο Καστελόριζο, ανήμερα εθνικής εορτής.

Η Τουρκία ωστόσο, στην κίνηση αυτή είδε… προβοκάτσια λέγοντας πως υψώθηκε ελληνική σημαία «για να προκαλέσουν».

Συγκεκριμένα, η φιλοκυβερνητική εφημερίδα, Yeni Safak, σχολιάζοντας το γεγονός έκανε λόγο για νέα πρόκληση από πλευράς της Ελλάδας. «Και πάλι πρόκληση από την Ελλάδα: σήκωσαν γιγαντιαία ελληνική σημαία για να προκαλέσουν» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μια μέρα πριν την γιορτή της Τουρκίας για τη Δημοκρατία (29 Οκτωβρίου), ανυψώθηκε μια τεράστια ελληνική σημαία, η οποία ήταν ορατή με γυμνό μάτι, από την Τουρκία.

Ένας κρητικός πίσω από τη σημαία

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, σε μια άκρως συμβολική κίνηση προχώρησε ο δύτης από το Ηράκλειο, Μανώλης Βουτσαλάς.

Σε έναν γερανό ύψους 40 μέτρων κυμάτιζε από νωρίς το πρωί στο Καστελόριζο η μεγαλύτερη Ελληνική σημαία σε ιστό στον κόσμο, 745 τετραγωνικών.

Ο κ. Βουτσαλάς ταξίδεψε μέχρι το Καστελόριζο όπου ύψωσε τη μεγαλύτερη ελληνική σημαία.

«Είναι μεγάλη τιμή για εμάς τους κατοίκους του Καστελόριζου να κυματίζει σήμερα, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, στο νησί μας η μεγαλύτερη Ελληνική σημαία στον κόσμο. Είμαστε συγκινημένοι με αυτήν την πρωτοβουλία και νιώθουμε ότι όλη η Κρήτη είναι δίπλα μας» είπε συγκινημένος στο zarpanews.gr ο Δήμαρχος του Καστελόριζου Γιώργος Σαμψάκος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.