ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Ιωάννης Μάζης για Σύνοδο Κορυφής: «Βέτο μέχρι να παγώσει η κόλαση»

Ιωάννης Μάζης για Σύνοδο Κορυφής: «Βέτο μέχρι να παγώσει η κόλαση»

Την ανάγκη η Ελλάδα να ασκήσει βέτο στην επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής, αναφορικά με το ζήτημα της Τουρκίας, εξέφρασε ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής του ΕΚΠΑ, Ιωάννης Μάζης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» του OPEN TV, σχολιάζοντας τη νέα NAVTEX που εξέδωσε η Τουρκία λίγο πριν από τη Σύνοδο Κορυφής, ο κ. Μάζης είπε: «Είναι εξαιρετική ευνοϊκή και ενδεικτική για τη στάση την οποία πρέπει να κρατήσουν η Ελλάδα, η Κύπρος, η Γαλλία και η Αυστρία σε αυτή τη Σύνοδο Κορυφής. Το ρήμα “πρέπει” σημαίνει πολιτική διάθεση και πολιτική πρόταση. Το αν υπάρχει αυτή η διάθεση και η πρόταση αυτό είναι ένα δεύτερο ζήτημα. Η Ελλάδα πρέπει να καταλάβει ότι μέσα στο οπλοστάσιό της υπάρχουν δύο σημαντικά όπλα. Πρώτον, η συστοίχιση με την Κύπρο, τη Γαλλία και την Αυστρία. Δεύτερον, το όπλο του βέτο».

Επίσης, ο κ. Μάζης συμπλήρωσε, αναφορικά με το ενδεχόμενο η Γαλλία να προτείνει συμβιβαστική πρόταση στη Γερμανία: «Η συμβιβαστική πρόταση που προτείνει η Γαλλία είναι προς τη θετική κατεύθυνση… Εάν δεν υπάρξει έκδηλη αντίδραση από πλευράς των δύο θιγομένων (Ελλάδας και Κύπρου) μειώνεται και η εμβέλεια και η ισχύς της προτάσεως της Γαλλίας. Δεν μπορούμε να απαιτούμε από άλλους να είναι βασιλικότεροι του βασιλέως. Στην ερώτηση των Ευρωπαίων “τι θα κάνετε, θα προβάλλετε βέτο;”, εκεί η απάντηση είναι “Ναι, θα προβάλλουμε βέτο, μέχρι να παγώσει η κόλαση”».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την πλευρά του, ο διεθνολόγος Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος σημείωσε: «Η Γερμανία βάζει πλάτες στην Τουρκία. Μπαίνουμε σε μια καυτή ζώνη μέχρι τέλος Ιανουαρίου. Μπορεί να βρεθούμε σε ένα καθεστώς κόλασης… Παίζεται πολύ σκληρό πόκερ, δεν μπορούμε να πάμε με αβρότητα. Αν η Ευρώπη δεν μας δείξει αλληλεγγύη στο θέμα αυτό, δεν θα έχει τη δική μας αλληλεγγύη σε άλλα θέματα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.