Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για 12ν.μ: «Δεν μας επηρεάζει στο Ιόνιο» – Casus belli εάν το εφαρμόσετε στο Αιγαίο

Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για 12ν.μ: «Δεν μας επηρεάζει στο Ιόνιο» – Casus belli εάν το εφαρμόσετε στο Αιγαίο

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χάμι Ακσόι, προχώρησε σε δήλωση αναφορικά με την ψήφιση από την ελληνική Βουλή της επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ.:

«Η απόφαση της Ελλάδας για την αύξηση των χωρικών της υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο Πέλαγος καταλήγουν στα νότια της Πελοποννήσου και δεν επηρεάζουν καθόλου το Αιγαίο Πέλαγος.», είπε ο Ακσόι για να συνεχίσει:

«Η χώρα μας έχει ζωτικά συμφέροντα στο ημίκλειστο Αιγαίο Πέλαγος, όπου επικρατούν ειδικές γεωγραφικές συνθήκες.

Είναι γνωστό σε όλους ότι τα χωρικά ύδατα αυτής της θάλασσας δεν πρέπει να επεκταθούν μονομερώς με τρόπο που να περιορίζει την ελευθερία της ναυσιπλοΐας και της πρόσβασης στις ανοιχτές θάλασσες τόσο της χώρας μας όσο και άλλων τρίτων χωρών.

Εκ μέρους της Τουρκίας δεν υπάρχει καμία αλλαγή σε αυτήν τη στάση.», συμπλήρωσε, εννοώντας την απόφαση της τουρκικής Βουλής για αιτία πολέμου εάν υπάρξει επέκταση στο Αιγαίο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.